Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Macron Kırım'ın Rusya'dan alınmasını istiyor

Fransa cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna'nın Kırım'ın kontrolünü ele geçirmeden 'kalıcı barışın' mümkün olamayacağını iddia etti.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-16 16:30:34

Macron Kırım'ın Rusya'dan alınmasını istiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın Rusya'nın Kırım Yarımadası da dahil olmak üzere bir zamanlar elinde bulundurduğu tüm bölgelerin kontrolünü yeniden kazanması gerektiğini söyledi. Macron, aksi takdirde “kalıcı barışın” mümkün olamayacağını iddia etti.

Macron, Perşembe günü TF2 ve France 2 yayıncılarına verdiği röportajda Rusya'yı açıkça Fransa'nın “düşmanı” olarak tanımlarken, aynı zamanda Paris'in "Rusya'ya savaş açmadığını", yalnızca Kiev'i "desteklediğini" vurguladı.

Macron, şu ifadeleri kullandı:

“Elbette bugün Rusya bir düşmandır. Kremlin rejimi bir düşmandır. Rusya'yı kontrol altına alabilmek için her şeyi yapıyoruz çünkü size çok basit bir şekilde söyleyeceğim, egemenlik olmazsa kalıcı barış olmaz, Kırım da dahil olmak üzere Ukrayna'nın uluslararası olarak tanınan sınırlarına dönüş olmaz."

Fransa cumhurbaşkanının son sözleri Rusya'da soğuk karşılandı; Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Macron'un Rusya-Ukrayna düşmanlıklarına "dahil olma derecesini artırmaktan çekinmeyeceğini" belirtti.

Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Evet, Rusya'nın Fransa'nın düşmanı olduğu açık, çünkü Fransa zaten Ukrayna'daki savaşa dahil olmuş durumda; bu savaşa dolaylı olarak katılıyor" dedi.
RussianToday

Haber Ara