Dolar

42,5284

Euro

49,6258

Altın

5.777,46

Bist

11.000,01

Macron’dan, Türkiye’ye suçlama!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'yi Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan güçleri arasında yaşanan silahlı çatışmada Azerbaycan ile birlikte savaşmak için 'Suriyeli paralı askerler' göndermekle suçladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-01 14:44:13

Macron’dan, Türkiye’ye suçlama!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'yi Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan güçleri arasında yaşanan silahlı çatışmada Azerbaycan ile birlikte savaşmak için "Suriyeli paralı askerler" göndermekle suçladı.

Fransa cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Başkanlar Macron ve Putin, Minsk sürecinin bir parçası olarak Karabağ'da ateşkese ulaşmak için ortak bir çaba gerekliliği üzerinde anlaştılar" dedi.

Fransa'nın açıklamasında "Türkiye'nin dağlık Karabağ'a Suriyeli paralı askerler göndermesinden duyulan endişeler" dile getirildi.

Fransa cumhurbaşkanlığı paralı asker gönderme suçlamasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı, Kremlin'den yapılan bir açıklamada da bu konuya değinilmedi.

Bu arada Kremlin, Rusya Güvenlik Konseyi üyelerinin Perşembe günü Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlığında yaptığı toplantıda, Suriye ve Libya'dan Karabağ bölgesine militan taşıma riskinin çok yüksek olduğu konusunda uyarıda bulunduğunu doğruladı.

Öte yandan Moskova, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD'li mevkidaşları Donald Trump ve Fransız Emmanuel Macron'un Karabağ bölgesindeki saha gelişmeleriyle ilgili ortak bir açıklama hazırladığını doğruladı.

Kaynak: Reuters

Özer
..t ürür kervan yürür... Bırakın ha..asın ..t

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara