Dolar

32,2080

Euro

35,0519

Altın

2.499,66

Bist

10.631,04

Lisede silahlı saldırıdan sonra bomba bulundu

ABD'nin Iowa eyaletinde bulunan Perry Lisesi'ndeki saldırının failinin 17 yaşındaki lise öğrencisi olduğu belirlendi

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-05 14:01:19

Lisede silahlı saldırıdan sonra bomba bulundu

ABD polisinin basına yaptığı açıklamada, Iowa'daki Perry Lisesi'nde genç bir öğrencinin silahı kendisine doğrultmadan önce okulda altı kişiyi vurduğu belirtildi.

Altıncı sınıf öğrencisi olan bir kurban olay yerinde hayatını kaybederken, diğer dört öğrenci ve okul müdürü Dan Marburger hastaneye kaldırıldı.

EL YAPIMI PAYLAYICI BULUNDU

Polis, okulda daha sonra yapılan "sistematik arama" sırasında " el yapımı patlayıcı" bulunduğunu söyledi. Ancak Iowa itfaiye şefi ve Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu patlayıcının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Polis, patlayıcıyı "basit bir düzenek" olarak nitelendirdi.

Polis, öğrencilerin kış tatilinden döndükleri ilk gün olması nedeniyle derslerin başlamasından önce yerel saatle sabah 7.37'de olay yerine çağrıldı.

Dallas Şerifi Adam medyaya, "Neyse ki okul henüz başlamamıştı, dolayısıyla binada çok az öğrenci ve öğretim üyesi vardı, bence bu da bu anlamda iyi bir sonuca katkıda bulundu" dedi.

Yerel medyada Dylan Butler olarak tanımlanan saldırganın, küçük kalibreli bir tabanca ve pompalı tüfek taşıdığını belirten Iowa ajansından Mitch Mortvedt, kolluk kuvvetlerinin olay yerindeki müdahalesine övgüde bulunarak "hızlı ve acil" şekilde 150 memurun harekete geçtiğini bildirdi.

Mortvedt, silahlı saldırının sebebi hakkında ayrıntıları paylaşmazken saldırganın geçmişine dair her şeyin soruşturmanın bir parçası olduğunu belirtti.

Yetkili, silahlı saldırganın "ateş etme sırasında ve civarında bir dizi sosyal medya paylaşımı yaptığını doğruladı.

Iowa, silah alıcılarının izin almasını veya geçmiş kontrolüne tabi tutulmasını şart koşuyor. Bir müşterinin tabanca satın alması için 21 yaşında veya daha büyük olması, pompalı tüfek satın alması için ise 18 yaşında veya daha büyük olması gerekiyor.

Buna göre gencin tetikçinin silahlarının yasal olarak elde edilmemiş olabileceği anlamına geliyor.

FBI, soruşturmada Iowa Kriminal Soruşturma Bölümü'ne yardım ediyor.

Haber Ara