Dolar

32,3379

Euro

34,8438

Altın

2.390,11

Bist

10.276,88

Lieberman: Esed güçlü bir ordu kuruyor

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman Suriye rejiminin daha güçlü bir ordu kurduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-08 10:30:53

Lieberman: Esed güçlü bir ordu kuruyor

The Jeruselam Post'ta yayınlanan bir habere göre İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Suriye rejiminin yeni ve geniş çaplı bir ordu kurduğunu öne sürerek, bu ordunun eski gücünü ve boyutlarını aştığını ifade etti.

"TOPRAKLARI GERİ ALMAKLA TATMİN OLMADILAR"

Lieberman, “Suriye ordusunun Suriye topraklarının kontrolünü sağlamakla tatmin olmadığını görüyoruz. Açıkçası eski boyutlarına erişecek ve onu da geçecek yeni ve daha büyük çaplı bir ordu kuruyor” diye konuştu.

Suriye Arap ordusu yedi yıl süren savaşın ardından büyük oranda yok edildi ancak Rusya'nın da yardımıyla yeni bir ordu kuruluyor. Lieberman ise, “Bu nedenle bütün gelişmeleri takip ediyoruz ve bütün senaryolara hazırlıklıyız” diye ekledi.

Rusya hava gücüyle desteklenen Suriye ordusunun ise Ürdün ve Golan Tepeleri sınırındaki stratejik bölgeler dahil geniş çaplı alanları yeniden ele geçirdiği belirtildi.

"STRATEJİK NOKTALARIN ETRAFINA YAKLAŞTILAR"

Esed rejiminin Dara ve Kunaytra'daki operasyonlardan sonra yeniden Golan Tepeleri'ne yaklaştığı ifade edilerek, 1981'de tek taraflı olarak ilhak ettiği toprakların dibine geldiği aktarıldı.

Dış kaynaklara göre, İsrail ve Suriyeli yetkililer birçok defa doğrudan buluşarak Esed rejimine ait askerlerin bölgeye konuşlandırılmasını görüştüler. İki düşman ülke arasında tansiyonun yükselmemesi için Golan Tepeleri sınırında BM barış gücü askerlerinin yanı sıra Rus askeri polisi de konuşlandırıldı.

 

Haber Ara