Dolar

32,3660

Euro

34,6925

Altın

2.399,08

Bist

10.164,02

Koronavirüse karşı en iyi 6 besin takviyesi

Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan ölümcül koronavirüs paniği sürerken; İngiliz beslenme uzmanı George Murphy, bu virüse karşı bağışıklık sistemini geliştirmek için en iyi 6 besin takviyesini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 12:03:40

Koronavirüse karşı en iyi 6 besin takviyesi

5e5fc6b94c59b7135c2c0543

Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan ölümcül koronavirüsü korkuları, artan vakalar, iptal edilen uçuşlar ve artan ölüm oranının zemininde yükselmeye devam ediyor.

Şu anda koronavirüse karşı ufukta aşı olmamasına rağmen, bağışıklık sisteminin gücünü korumak önemlidir. Bu amaçla Express, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gösterilen 6 besin takviyesi sundu.

Ünlü İngiliz beslenme uzmanı Georgy Murphy, koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi geliştirmek için aşağıdaki takviyeleri önerdi:

1- C Vitamini

Murphy, vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için bir yol arıyorsanız, C vitamininin tüketebileceğiniz en iyi besin olduğunu söyledi.
‘C Vitamini' bulaşıcı hastalıklarla ve virüslerle savaşmaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olur.
Murphy şöyle devam etti: “C vitamini doku onarımı ve gelişimi için gerekli olan hayati bir vitamindir. Yaraların iyileşmesine, kemik sağlığının korunmasına, antioksidan görevi görmesine ve bağışıklık sistemini zayıflatabilecek serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur. ”

2- Çinko

Murphy, "Çinko, insanların soğuk algınlığı ile mücadele konusunda genellikle görmezden geldiği, bağışıklık uyarımı için süper bir kahramandır."
Çalışmalar çinkonun soğuk algınlığı süresini yüzde 50'ye kadar azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

3- E Vitamini

C vitamini gibi, E vitamini de enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan bir antioksidan görevi görür. Birçok besin takviyesinde ve badem, yer fıstığı, ayçiçeği çekirdeği ve ıspanak gibi bazı gıdalarda bulunur.

4- Beta glukan

Murphy, mantarların bağışıklığı arttırdığı bilinen gücü nedeniyle binlerce yıldır Asya'da geleneksel tıp olarak tanımlandığını açıkladı. Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olmanın yanı sıra, mantar ayrıca beta-glukan içerir. Bu elementin mantar hücrelerinin duvarlarını oluşturduğunu ve bağışıklık sistemini uyardığını söyledi.

5- D Vitamini

Murphy, çoğu insanın kış aylarında yeterli miktarda D vitamini almak için mücadele ettiğini, bu da insanların bağışıklık sistemleri için bir sorun olduğunu, çünkü D vitamini, vücudun enfeksiyonla savaşmaya dayandığı antimikrobiyal proteinlerin üretimini teşvik ettiğini belirtti.

Bu vitaminin bu kadar önemli olmasının nedeni, beyaz kan hücrelerimizin yüzeylerinde enzimleri aktive eden reseptörler içermesidir.

Murphy ayrıca yeterli D vitamini almamanın otoimmün hastalıklara veya sık enfeksiyonlara yol açabileceği konusunda da uyarıyor.

6- Demir

Murphy demirin oksijenin vücutta taşınmasına yardımcı olan önemli bir mineral olduğunu ve uyarlanabilir bağışıklık yanıtının anahtar hücre bileşenleri olan B ve T hücrelerinin büyümesi için gerekli olduğunu açıkladı.

Düşük demir seviyelerinin vücudun virüslere, bakterilere ve diğer patojenlere karşı yeterli koruma sağlama yeteneğini etkilediğini söyledi.

Kaynak: Ekspres

Haber Ara