Dolar

32,4610

Euro

34,7557

Altın

2.429,35

Bist

10.082,77

Koronavirüs İsrail ordusunu vurdu: 10 bin asker karantinada

İkinci dalganın yaşandığı işgal devleti İsrail’de koronavirüs salgını durdurulamıyor. İsrail medyası, 10 bin askerin karantinaya alındığını ve 350 askerin de koronavirüsüne yakalandığını doğruladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-10 11:33:31

Koronavirüs İsrail ordusunu vurdu: 10 bin asker karantinada

İkinci dalganın yaşandığı işgal devleti İsrail'de koronavirüs salgını durdurulamıyor.

İsrail medyası, 10 bin askerin karantinaya alındığını ve 350 askerin de koronavirüsüne yakalandığını doğruladı.

Askeri kaynaklara atıfta bulunan İsrail medyası, izole askerlerin çoğunun görevlerini sıkı tıbbi gözetim altında ve güvenli yerlerde yapmaya devam ettiğini söyledi.

Aynı kaynaklar, sayıların hâlâ endişe verici olduğunu belirtti ve askeri liderlerin bu Temmuz sonuna kadar 2000 yedek asker çağırmasını istedi.

İsrail'in son resmi istatistiklerine göre, virüsün patlak vermesinin başlamasından bu yana 350 ölüm ve 35.533 vaka kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, önceki gün bir korona virüs hastasıyla temasından sonra evinde karantinaya alınmıştı. Gantz'ın görevini evinden yürütmeye devam edeceği kaydedildi.

Bu arada 275 vaka ile Beitar Illit yerleşim bölgesi salgının yayılması anlamında tehlikeli görülen yer olarak kaydedilirken, dindar Yahudilerin büyük çoğunluğunun yaşadığı bu bölgede birkaç günlük yasak ilan edilmesine karar verildi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Müdürü Siegal Sadetzki, önceki gün İsrail yönetiminin Kovid-19'la mücadelesini eleştirerek görevinden istifa etmişti. Sadetzki, istifa açıklamasında İsrail'in Kovid-19 salgınında tehlikeli bir noktaya gittiği uyarısında bulunmuştu.

Mayıs ayında günlük vaka sayısının 20'nin altına düşmesi üzerine koronavirüs tedbirlerinin çoğu kaldırılmıştı.

Salgın nedeniyle kapatılan okullarda yeniden eğitime başlanmış, alışveriş merkezleri, pazarlar ve lokantaların da içinde yer aldığı işletmeler tekrar açılmıştı. Vaka sayılarındaki sert yükseliş nedeniyle İsrail yönetimi, 6 Temmuz'da aralarında spor salonları ve gece kulüplerinin de yer aldığı mekanların yeniden kapatılması kararı almıştı. Ayrıca, sinagog ve lokantalara da 20 kişi sınırlandırılması getirilmişti.

Kaynak: İsrail basını

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara