Dolar

32,3788

Euro

34,6918

Altın

2.400,66

Bist

10.044,63

Komplo iddiaları: Epstein intihar mı etti, öldürüldü mü?

ABD Manhattan'daki cezaevi hücresinde ölü bulunan pedofili suçlusu Jeffrey Epstein'ın kardeşi Mark Epstein, kardeşinin ölümüyle ilgili komplo kurulduğunu ima etti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-10 14:59:22

Komplo iddiaları: Epstein intihar mı etti, öldürüldü mü?

ABD'li Yahudi asıllı göçmen finansör Jeffrey Epstein, 2019'da küçük yaşta kız çocuklarını tuzağa düşürüp fuhuş ticareti yapmak suçlamalarından yargılanmayı beklerken New York'taki hücresinde ölü bulunmuştu.

Adli tabip, Epstein'in ölümünü intihar olarak değerlendirdi ancak ölümünün açıklanmasından bu yana birçok komplo teorisi ortaya çıktı.

Epstein'in kardeşi Mark şimdi kardeşinin ölümüyle ilgili tutulduğu hücrenin güvenlik kameraları da dahil daha fazla bilginin kamuya açıklanması için kampanya yürütüyor.

New York Post'a konuşan Mark şunları söyledi

"Ben sadece gerçeklere bakmak istiyorum ama mevcut gerçekleri göz önüne aldığımızda daha fazla soruyla karşılaşıyoruz. İntihar olarak değerlendirildikten sonra herhangi bir soruşturma yapılmamış gibi görünüyor, daha derine inmek için bir neden görmediler. Bu bir örtbas gibi görünüyor. Neden hastane öncesi bakım raporunu bulamıyorum ve neden bu belgeyi alamıyorum? 911'i mi aradınız?"

Mark, kardeşinin yaralarının asılarak intihar etmekten ziyade boğulma sırasında ortaya çıkabilecek durumla daha tutarlı göründüğünü öne sürüyor.

Otopsi, Epstein'ın cesedi bulunmadan en az iki saat önce öldüğünü doğrulamıştı.

Ayrıca psikolojik değerlendirmeye göre Epstein'ın intihar girişimini engellemek için bir hücre arkadaşının yanına yerleştirilmesi gerektiğini öne süren Mark, buna rağmen Epstein'in hücresinde tek başına tutulduğunu hatırlattı.

Gazeteci Declan Hill ile konuşan Mark şunları söyledi:

"Ölümünden birkaç gün sonra kefalet kısıtlamalarına itiraz etmek için bir duruşmaları vardı. Jeffrey neden bu duruşmadan birkaç gün önce kendini öldürsün ki? Çünkü kefaletle serbest bırakılırsa hapisten çıkmış olacak ve evinde ayak bileği monitörüyle yargılanmayı bekliyor olacaktı."

Mark şunları ekledi:

"O zaman neden kendini öldürsün ki? Kefalet yine reddedilseydi, o zaman bunu anlayabilirdim. İnanın bana, [patologlar] ortaya çıkıp 'intihara benziyor' deselerdi daha kolay olurdu."

Mark'ın kardeşinin ölümüyle ilgili şüpheleri olmasına rağmen, Epstein'ın "hükümet kendisini zaten öldürmeye çalıştığı için kendini öldüreceğini" söylediği iddia edildi.

Haber Ara