Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Katili affetti: Hala sizi seviyorum, nefret etmedim, etmeyeceğim

Cami saldırılarından sağ kurtulan adam eşini öldüren katili affetti: Hala sizi seviyorum

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-20 08:44:49

Katili affetti: Hala sizi seviyorum, nefret etmedim, etmeyeceğim

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

 Tekerlekli sandalyede Yeni Zelanda Christchurch'de Al Noor Camisi'ne namaz kılmaya gelen 59 yaşındaki Farhid Ahmed saldırıda eşini kaybetti. Ancak saldırıyı yapan teröriste zeytin dalı uzatarak onunla buluşmak istediğini ve ona hala “Sizi seviyorum” demek istediğini söyledi.

Ahmed, "Bunu yapan kişiye ve onun gibi düşünen arkadaşları varsa şu mesajı vermek istiyorum: Sizi hala seviyorum” dedi.  Eşi Husna'yı kaybeden Farhid Ahmed katil hakkında, “Yaptığını kabul etmiyorum… Yanlış bir karar aldın ancak sana inanmak istiyorum. Kalbindeki olağanüstü potansiyele inanmak istiyorum” diye konuştu. 

Bir trafik kazasının ardından tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan Ahmed, o gün camide her zaman durduğu yerde değil fakat bir arkadaşıyla giriş salonunda namaz kılmayı tercih etmişti. “O anda iki şeyi anladım. Bunlar silah sesleriydi ve ikincisi bu benim son günümdü. Çünkü kaçmamın mümkün olmadığını düşünmüştüm” dedi.

Ancak katil terörist Ahmed'in bulunduğu alana girmedi. O da bu sayede araba parkına kaçabildi. Caminin karşısındaki otoparkta yer alan bir arabanın arkasından bütün çıplaklığıyla katliamı izledi. Eşi ise camiye giremeden kapının önünde vurularak öldürülmüştü.

Ahmed, “İnsanlar çığlık atarak dışarıya kaçıyordu, panik halindeydiler, bazıları kan revan içinde bazıları aksıyordu. Caminin içi inanılmazdı. Sürekli namaz kıldığım yerde birçok ölü insan vardı” diye konuştu. İçeriye girmesinden itibaren yaralıları rahatlatmaya çalışan Ahmed o sırada eşinin diğer giriş kapısında ölmüş halde uzandığını bilmiyordu. 

Ahmed, “Elimde bir fırsatım olsaydı seninle buluşmak isterdim. Sana sarılmak isterdim ve yürekten konuştuğumu anlatmak isterdim. Sana karşı kin duymuyorum. Senden asla nefret etmedim ve etmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Kaynak: nst.com

 

Haber Ara