$

Dolar

45,9108

Euro

53,4542

£

Sterlin

61,8816

Frank

58,5521

Gram Altın

6.667,4400

Bitcoin

3.514.734

$

Dolar

45,9108

Euro

53,4542

£

Sterlin

61,8816

Frank

58,5521

Gram Altın

6.667,4400

Bitcoin

3.514.734

Çeviri

Katar'dan Netanyahu'ya sert uyarı: Hesap vermeden uluslararası hukuku çiğneyemezsin!

Katar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Doha'ya yönelik saldırı girişimini örtbas etmeye çalıştığını belirterek, 'Netanyahu'nun hesap vermeden uluslararası hukuku ihlal etmeye devam etmesine izin verilmeyecek' mesajını verdi.

26.09.2025 - 11:01
mustafaceylan
Katar'dan Netanyahu'ya sert uyarı: Hesap vermeden uluslararası hukuku çiğneyemezsin!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Meltem Suat Timeturk Dış Haberler Servisi/Özel

Doha'da düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Netanyahu'nun saldırının başarısız olmadığı yönündeki sözlerini “her zamanki gibi kendi başarısızlığını haklı çıkarmaya yönelik çaba” diye niteledi.

Ensari, Katar'ın 15 Eylül'de ev sahipliği yaptığı acil Arap-İslam zirvesinde İsrail'e karşı güçlü bir dayanışma mesajı verildiğini hatırlattı. Körfez İşbirliği Konseyi'nin olağanüstü oturumunda alınan kararların da saldırılara karşı net tedbirler içerdiğini vurguladı.

Gazze'de ateşkes için arabuluculuk sürecine değinen Ensari, “Netanyahu'nun hem müzakerecileri öldürmeye hem de arabulucu ülkeleri hedef almaya çalıştığı bir ortamda bu şu an için gerçekçi görünmüyor” dedi.

Katar'ın önceliğinin ulusal egemenliği korumak olduğunu kaydeden Ensari, “Hain saldırıya karşı gereken yanıt verilecek, tekrarlanmaması için tüm önlemler alınacak, sorumlular da hesap verecek” ifadelerini kullandı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın