Dolar

32,3487

Euro

34,7474

Altın

2.409,70

Bist

10.045,74

Kassam'dan İsrail'e rehine videosu: 'Ne düşünüyorsun?'

İzzedin Kassam Tugayları, dün sözcü bu Ubeyde'nin açıklamasından sonra paylaştığı videoda, “Yarın rehinelerin akıbetlerini size bildireceğiz” mesajını verdi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-15 15:14:21

Kassam, Gazze'deki direnişin 100. gününde, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu'ndan bu yana elinde tuttuğu üç İsrailli rehineyi gösteren bir video yayınladı.

Dün sosyal medyada yayınlanan 37 saniyelik videoda rehineler kendilerini 26 yaşındaki Noa Argamani, 53 yaşındaki Yossi Sharabi ve 38 yaşındaki Itay Svirsky isimleriyle tanıtarak, İsrailli yetkililerden serbest bırakılmalarını kolaylaştırmalarını istedi.

Video Arapça, İbranice ve İngilizce başlıklarla sona ererken şu ifadelere yer verildi:

"Ne düşünüyorsun? Hepsi öldürüldü. Rehinelerden bazıları ölü, bazıları yaralı. Yarın onların akıbetini size bildireceğiz. Hükümetiniz yalan söylüyor."

Rehinelerden Noa'nın ileri evre kanseri olan ve tekerlekli sandalye kullanan annesi Liora Argamani, Tel Aviv'deki rehinelere destek amacıyla düzenlenen mitingde 120.000 kişinin önünde konuştu:

“Noa 100 gündür Hamas tarafından esir tutuluyor ve bunun nasıl olabileceğini, nasıl hala orada olduğunu anlamıyorum. Umarım onu ​​son günümden önce görebilirim"

Diğre iki rehine Sharabi ve Svirsky ise, 7 Ekim'de İsrail'in Gazze Şeridi sınırına yakın Be'eri kibutzundan Kassam tarafından kaçırılmıştı.

Kassam Tugayları, Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında rehinelerinin yaklaşık yarısını serbest bıraktı. İsrailli yetkililere göre şu anda burada 132 kişi bulunuyor ve çatışmalarda İsrail tarafından 25 Yahudi esir öldürüldü.

Pazar günü Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail işgal ordusunun Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarının İsrailli esirlerin hayatlarını tehlikeye attığı konusunda bir kez daha uyardı.

Ebu Ubeyde, "Düşmanın rehinelerinin ve tutuklularının çoğunun akıbeti son haftalarda bilinmiyor... Büyük ihtimalle birçoğu yakın zamanda öldürüldü, geri kalanlar her saat başı büyük tehlike altında ve tüm sorumluluğu düşmanın liderliği ve ordusuna aittir." uyarısında bulundu.

Netanyahu Cumartesi günü Gazze'deki saldırıların "Hamas'ı ortadan kaldırma, tüm rehineleri geri gönderme ve Gazze'nin bir daha İsrail için tehdit oluşturmamasını sağlama hedeflerine" ulaşana kadar devam edeceğini söylemişti.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın son kayıp rakamlarına göre, İsrail son 100 gün içinde düzenlediği saldırılarda 23.938 Filistinliyi öldürdü, 60.582 kişiyi yaraladı.

Haber Ara