Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kassam 3 İsrail askeri öldürdü, işgal ordusu doğruladı

İzzeddin Kassam Tugayları, bugün yaptığı açıklamada, Han Yunus'ta tanksavar füzesi ile hedef alınan 3 askerin öldürüldüğünü, Zeytun mahallesinde ise bir askerin vurulduğunu duyurdu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-21 19:26:41

Kassam 3 İsrail askeri öldürdü, işgal ordusu doğruladı

İsrail ordusu Gazze'de aynı bölgede üç "ciddi olayın" yaşandığını kabul ederken, bu olay çok sayıda askerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

El Kassam Tugayları, kısa bir açıklama yaparak, mücahitlerin Gazze'de bir evin içinde barikat kuran bir grup işgal askerini güçlendirilmiş TBG mermisiyle hedef aldığını söyledi.

El Kassam, açıklamasında, mücahitlerin 3 düşman askerinin öldürüldüğünü doğruladığını ve İsrail helikopterinin onları tahliye etmek için Han Yunus'un batısındaki El Amal mahallesinin kuzeyine indiğini belirtti.

İşgal ordusu Gazze'nin Zeytun mahallesinde "ciddi olaylar" yaşandığını duyurdu.

Kassam Tugayları, Zeytun mahallesinde ise bir İsrail askerinin keskin nişancı atışıyla vurulduğunu, ayrıca aynı mahallenin "Yasin 105" mermisiyle İsrail ordusuna ait "Merkava 4" tankını hedef aldığını duyurdu.

Öte yandan İsrail Ordu Radyosu, dün gece saatlerinde Gazze şehrinin doğusundaki Zeytun mahallesinde bir askerin ölümü ve 3 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan 3 olayı doğruladı.

İsrail ordusunun açıklamasında, operasyonların niteliği hakkında daha fazla ayrıntı verilmezken, Gazze'de 932. Tabur Nahal Tugayı'nda görevli 21 yaşındaki Çavuş Avraham Vovagin'in öldürüldüğünü ve diğer üç kişinin de ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Radyosu, Gazze'nin Zeytun mahallesinde meydana gelen ve "ciddi olaylar" olarak tanımladığı olayın ayrıntıları açıkladı.
Olaylardan birinde, "Çavuş Avraham Vovagin'in öldürüldüğü mahallenin ara sokaklarından birinde Nahal Tugayı'ndan bir piyade kuvveti ile direnişçiler arasında yakın mesafe çatışma yaşandığına" dikkat çekti.

İkinci olayda ise radyo, "İsrail ordusuna ait bir zırhlı araca tanksavar füzesi atılarak iki askerin ağır yaralandığı" haberini verdi.

Haberde, "Patlayıcı madde patlatıldı ve başka bir birliğe tanksavar füzesi ateşlendi, bu da bir başka askerin ciddi şekilde yaralanmasına yol açtı." ifadesine yer verildi.

İşgal ordusu dün, hava bombardımanı sonucu yüzlerce Filistinli ailenin yerlerinden edildiği Zeytun mahallesinde yeni bir askeri operasyonun başladığını duyurmuştu.

Arap Postası

Haber Ara