Dolar

32,2734

Euro

35,0993

Altın

2.475,89

Bist

10.422,75

Kanada kaçak göçmenleri geri gönderme çabalarını artırıyor

ABD’den gelen sığınmacıların akınına uğrayan Kanada, daha fazla sayıda kaçak göçmeni sınır dışı etmeyi planlıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-01 10:07:55

Kanada kaçak göçmenleri geri gönderme çabalarını artırıyor

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Kanada Sınır Hizmetleri Kurumu'ndan (CBSA) üst düzey bir yöneticinin çalışanlara gönderdiği mailin basına sızdırılması sonrası Kanada Yayıncılık Şirketi tarafından hedefin bir yılda 10.000 kişiyi sınır dışı etmek olduğu öne sürüldü. Bu ise geçen yıllardaki sınır dışı oranından yüzde 35 daha fazla bir orana denk geliyor.

TÜRKİYE'DEN KANADA'YA GÖÇ EDENLER DE ÇOĞUNLUKTA

CBSA hukuk yöneticisi Brad Wozny son haftalarda “Kanada hükümetinin sınır dışı faaliyetlerinin büyük çapta arttırmasına dair bölgesel ve ulusal anlamda birçok tartışmaya katıldığını” ifade etti.

Kanada Yayıncılık Kurumu'nun haberine göre ise 18,000 kişi halen sınır dışı edilmekle karşı karşıya. Son hükümet verilerine göre 30 binden fazla kişi sığınma arayışıyla ABD'den Kanada'ya gelmiş durumda. Göçmenlerin çoğunluğunu ise Nijerya, Haiti, Türkiye, Eritre ve Kolombiya kökenliler oluşturuyor.

TRUMP'TAN SONRA KANADA SINIRINI GEÇENLER ARTTI

Kanada Başbakanı Justin Trudeau hükümetin “göçmen sistemini geliştirmeye ve vakaları ele alırken daha hızlı olmaya çalıştıklarını” dile getirdi. Kanada'da muhafazakarlar ise gelecek yıl seçimler öncesi liberal Trudeau ve hükümetini göçmen “krizini” iyi yönetememekle suçluyor.

Öte yandan Donald Trump'ın Amerikan Başkanı olarak seçilmesinin Kanada'ya geçmek isteyen sığınmacıların artmasına neden olduğu belirtildi. Sığınmacılar dondurucu soğuğa ve vahşi doğanın tehlikelerine karşı koyarak bir yolculuğa çıkıyor.

Kaynak: Siasat.com

 

Haber Ara