$

Dolar

48,4802

Euro

56,4443

£

Sterlin

65,7083

Frank

59,9071

Gram Altın

6.812,6900

Bitcoin

3.818.161

$

Dolar

48,4802

Euro

56,4443

£

Sterlin

65,7083

Frank

59,9071

Gram Altın

6.812,6900

Bitcoin

3.818.161

Çeviri

Kanada: Biz de Suudi yetkililere yaptırım düşünüyoruz

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland Amerika'nın Suudi Gazeteci Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın geçtiğimiz ay öldürülmesi olayına karışan 17 Suudi yetkiliye yapılan mali yaptırımları desteklediğini Kanada'nın da benzer eylemi değerlendirdiğini belirtti.

16.11.2018 - 12:17
cuma
Kanada: Biz de Suudi yetkililere yaptırım düşünüyoruz
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Reuters'in haberine göre Freeland, Kanada'nın da önümüzdeki günlerde benzer bir eylemi “etkin olarak düşündüğünü” dile getirdi.

Amerikan Hazine Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda ise yaptırımların Riyad hükümetine değil Suudi kimliğine sahip olanlara yönelik olduğunu belirtti. Yaptırımlar ise Amerika mali sistemine girişte kısıtlamalar ve bireysel varlıkların dondurulması olarak açıklandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da işlenen cinayetle ilgili “sonuçları olacak” diyerek Ottawa'nın da Suudi arabistan'a silah satış iznini gözden geçirdiğini ifade etti.

Muhalif eleştirmenler ve insan hakalrı grupları ise Trudeau insan haklarını desteklemekte ciddiyse Kanada'da Amerikan General Dynamics'in ürettiği zırhlı araçların 13 milyar dolarlık anlaşmasını iptal etmeli yorumunda bulundular.

Kaynak: Middle East Monitor

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın