Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Johnson: Sakin olun, Trump'ın dönüşü büyük kazanç olabilir

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'yı Rusya'ya karşı savaşında desteklediği sürece eski ABD Başkanının 'şu anda dünyanın ihtiyacı olan şey' olabileceğini öne sürerek Donald Trump'ı destekledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-20 14:28:22

Johnson: Sakin olun, Trump'ın dönüşü büyük kazanç olabilir

Eski başbakan, haftalık Daily Mail köşesinde "Hepimizin büyüyüp bu duruma alışması gerekiyor. Doğru olanı yapıp Ukraynalıları desteklerse -ki öyle yapacağına inanıyorum- Trump'ın başkanlığı dünya için büyük bir kazanç olabilir." diye yazdı.

Savaşçı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e defalarca öven, NATO'nun Avrupalı liderlerini azarlayan Trump, ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımı geri çekeceği yönünde Avrupa başkentlerinde endişeyle takip ediliyor. Ancak Johnson aynı fikirde değil.

Johnson, "Dünyanın, güç kullanma istekliliği ve öngörülemezliği Batı'nın düşmanlarına karşı büyük bir caydırıcı olan", "serbest piyasaların ve kapitalizmin coşkulu bir savunucusu" olan ve "dünyayla uygun bir serbest ticaret anlaşmasıyla ilgilenen" bir lidere ihtiyacı var." ifadesini kullandığı yazısında, onun Ukrayna'yı savunan ilk ABD başkanı olduğunu ve Ukrayna savaşında "çok değerli" olan "Javelin tanksavar silahlarını" 2018'de onlara verdiğini de yazdı.

"SAKİN OLUN"

Johnson şöyle devam etti:

Johnson, "Dolayısıyla Başkan Trump hakkında şimdi ne söylerlerse söylesin, özgür kalmasına açıkça yardım ettiği bir ülkeyi terk eden Başkan olarak tarihe geçmek isteyeceğine inanamıyorum. Bütün yüksek fikirli Trump karşıtı arkadaşlarıma şunu söylüyorum, sakin olun millet, siz ne kadar çok köpürür ve endişelenirseniz, destekçileri o kadar kararlı olacak ve Trump'ın zaferi olasılıktan olasılığa ve kesinliğe doğru ilerlemeye devam edecek."

Haber Ara