Dolar

32,2516

Euro

34,6606

Altın

2.395,42

Bist

10.336,50

İsrail yanlısı siteden Filistinli yazara 'homofobik ve antisemitik' suçlaması

İsrail yanlısı site MEMRİ, Hamas’ın Suriye, Lübnan ve İran'daki eski temsilcilerinden Filistinli araştırmacı yazar Mustafa Yusuf El-Lidavi’nin yazısını paylaştı. Lidawi’nin “homofobik ve antisemitik” görüşlere sahip olduğunu ileri süren site, gazeteciye ait olduğunu iddia ettiği şu ifadeleri öne çıkardı;

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-06 19:00:14

İsrail yanlısı siteden Filistinli yazara 'homofobik ve antisemitik' suçlaması

“Yahudiler eşcinselliği dünyaya yaydılar ve onu saygı duyulması ve savunulması gereken doğal davranış olarak sunan filmlerle teşvik ettiler. Ayrıca, İsrail'de eşcinsellerin toplumda ve siyasette kayda değer nüfuz kazandıklarını, bunun da onların eğilimlerini kamuoyunda göstermelerine izin verdiğini ve karar vericilerin onları meşru bir sosyal sektör olarak tanımaya, onlara haklar tanımaya ve taleplerini karşılamaya zorladığını belirtiyor”

Sitenin haber başlığında ise şu ifadeler kullanıldı; "Homofobik ve Antisemitik yazar Eski Hamas Yetkilisi: Yahudiler Dünyaya Eşcinselliği Yaydılar; Eşcinselliğin Ülkelerinde Aşırıya Kaçmasına İzin Veren İsraillilerin Kaderimizi Kontrol Etmesine İzin Vermemeliyiz"

MEMRİ'nin Maannews.net adlı siteden alıntıladığı yazıda dikkat çekilen paragraflar;

"Eski Rus İmparatorluğu'nun önde gelen yazarları ve uluslararası üne sahip erken ve modern romanların diğer yazarları da dahil olmak üzere Doğu ve Batı Avrupa'daki yazarlar, [eşcinselleri] şu şekilde tanımlıyor:

Doğal olmayan sodomi ile uğraşan insanlar, iğrenç sapıklar; çılgın deliler; insan doğasına aykırı olan ve içgüdüleriyle kontrol edilen insanlar; ailelerin yıkıcıları, bozguncuları ve canlı bulunan evleri yıkan insan toplumunun bozguncuları… Rusya ve Doğu Avrupa, Amerika ve başka yerlerdeki kötü şöhretleri böyleydi. Onlarla karşılaştılar ve oğulları için korktukları hakikati öğrendiler [ve bu nedenle] eşcinselleri sürdüler, onları uzaklaştırdılar. Çocuklarının kontrolünü ele geçirmeleri, masumiyetlerini sömürüp Tanrı'nın verdiği doğalarını bozmasınlar diye onlara göz kulak oldular.

Bu [eşcinseller] Yahudilerdi. Hollywood filmleri ve uluslararası sinema onları ön plana çıkardı ve hastalıklı doğalarını, iğrenç özelliklerini, çarpık gerçek karakterlerini ve sapkınlıklarını ortaya çıkardı, [tüm bunlara meşru muamele ederek]. Sapkınlığı ve eşcinselliği seviyorlar, değişimi, eşcinselliği teşvik eder ve öğütlerler. Çünkü sapkın eğilimlerini ortaya çıkaran ve çürümüş psikolojik yapılarını ve onlar hakkındaki tiksindirici gerçeği açığa çıkaran aşağılık sahneler ve iğrenç diyaloglar üretmeyi alışkanlık haline getirirler. Bazen bunu saklamazlar ve [kesinlikle ] utanç verici olmaktan çok doğal bir şey ve toplumların karşı çıkmaktan çok hoş görülmesi gereken kabul edilebilir bir insan davranışı olarak gördükleri için asla kınanmazlar. Onları kucaklayanlara zulmetmekten, tecrit etmekten, utanmaktan, onlara baskı yapmak veya ayrımcılık yapmaktan kaçınmaya çağırırlar.

Sayılamayacak kadar artan, güç ve nüfuz kazanan, [eşcinsel] ilişkilerini sergileyen ve sapkınlıklarından gurur duyan İsrailli eşcinsel sapıklar, örgütlendiler ve tek ses oldular. İsraillilerin onları tanımasını talep etmeye başladılar. Saygın bir toplumun bir parçası olarak ve eşcinsel ilişkilerini onaylayarak, onlara kamu haklarını tanınmasını, kişisel özgürlüklerini onurlandırmasını ve onlara fiziksel veya duygusal olarak zarar verilmemesi, taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılama sözü verildi. Politikacıları yönlendirme gücü kazandılar. İsrail başbakanlarını ve parti başkanlarını şartlarını kabul etmeye ve taleplerini yerine getirmeye zorlarlar. Aksi takdirde oylarını bu politikacılara başkalarına oy vererek zarar vermek için kullanabilir ve böylece siyasi gerçekliği kendi lehlerine değiştirebilirler.

Siyonist yapı, eşcinseller, transseksüeller ve biseksüeller için en uygun ülkelerden biri olarak kabul ediliyor ve bunların birlikte yaşaması için İsrail hukuku, ülkede yapılan [evlilik] sözleşmelerine dayalı her türlü birlikte yaşama izin vermeye başladı. Tel Aviv, [dünyadaki] en LGBT dostu şehirlerden biri ve Orta Doğu'nun başkenti olarak kabul edilir. Eşcinseller için ayrılmış plajları ve refahlarına adanmış örgütleri vardır. 2018'de 250.000'den fazla eşcinsel şehrin sokaklarında gösteri yaptılar.

İsrailli sapkınların artık faaliyetler düzenleyen, koordine eden ve konferanslar, sempozyumlar ve konferanslar düzenlemelerine ve görüşlerini ifade etmek ve haklarını savunmak için toplantılar, gösteriler ve protestolar düzenlemelerine yardımcı olan sendikaları, dernekleri, örgütleri ve kurumları var. Tel Aviv ve diğer şehirlerde onbinlerce kişi kendilerine benzeyen veya onları destekleyen, İsrailli veya başka yüzlerce insanı toplayan geçit törenleri düzenlendi. Güçlerinin, sayılarının ve etkilerinin kapsamının farkına vardılar ve bu durum parti liderlerinin onların davranışlarına ve varlıklarına karşı çıkanlara karşı onları düşünmeye ve fikirlerini savunmaya zorladı. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, eşcinsel faaliyetlerine en özenli ve en çok destek veren insanlardan biri olarak görüldü. Öyle ki, bazı İsrailliler onu eşcinsel olmakla suçladı ve bu sapkınlar topluluğunun üyesi olduğunu iddia etti. Onları [meşru] bir sosyal sektör olarak kabul ettiler, onlardan "Ebeveyn 1" ve "Ebeveyn 2" [Savunma Bakanlığı belgelerinde] olarak atıfta bulunmayı kabul ettiler. Onlara sosyal yardım ve ipotek verilmesi için çağrıda bulunuldu, biyolojik aileler statüsünde haklarını garanti altına alındı.

Radikal din adamları dışındaki tüm İsrail partileri, LGBT [topluluğunun] sadakatini ve seçim oylarını kazanmayı umuyor. Çünkü [üyeleri] sayısız ve geniş bir alana yayılmış durumda, oyları etkiliyor ve varlıkları hissediliyor. Dahası, bazıları askerler ve subaylar, hatta yüksek rütbeli olanlar ve hatta İsrail Knesset'te her iki cinsiyetten de [eşcinseller] var. Önceki İsrail hükümeti de bazılarını içeriyordu ve mevcut durum da öyle. Cinsel yönelimlerini ve partnerlerini gizlemeyen, hatta bunu partilere baskı yapmak ve [LGBT için] ve [LGBT yanlısı] yasalar için finansman sağlamak için kullanıyorlar.

Belki de İsrail toplumunun eşcinselliği kabul edip etmediğini gerçekten umursamıyoruz. Çünkü bu, başlangıcından beri bu sapkın eğilimlerle tanınan bir ulus, [eşcinsellik] ile özdeşleşen ve ilişkilendirilen bir ulus. Belki de ister tıbbi ister sosyal hastalıklar olsun, onu etkileyen ve ona zarar veren hastalıklardan bile memnunuz, çünkü toplumlara bu sapkın ilişkilerden daha fazla hiçbir şey zarar vermez. Belki gün gelecektir, toplumları ve aileleri parçalanır, nesilleri dağılır, onlar üremeyi bırakacak ve sonları gelecek. Ama bu sapıklar - eşcinseller, transseksüeller, sodomizanlar ve lezbiyenler - bizi üzüyor. Toprağımızı işgal ediyor, kutsallarımıza saygısızlık ediyor, yıkım ve yozlaşma ekiyor, gücümüzü aşıyor, geleceğimizi kontrol etmek ve kaderimizi belirlemek istiyor. Bu arada milletimiz -  en iyi, en dengeli, en şerefli ve en asil milletler - onları görmezden gelirken onlarla başa çıkamıyor. Aslında, [ulusumuzun üyeleri], aşağılıklarına rağmen [İsraillileri] tanımayı, onlarla ittifak kurmayı ve haklarımızı elimizden alıp halkımıza baskı yapmalarına yardım etmeyi kabul ettiler. Kendileri gibi insanları yeryüzünde kabul ettirenler, Allah'ın onları gözetlediğini unutmuşlardır. Onlara [tövbe etmeleri için] zaman veriyor ama gözlerini onlardan ayırmıyor. İki seçenekleri var: Ya ellerini yıkamak, tövbe etmek ve Allah'a geri dönmek ya da Allah'ın gazabıyla öldürülmek, çünkü insanlar ve uluslar, kendi değerlerini tercih edene kadar onlara öfkeli kalacak…

Haber Ara