Dolar

32,3648

Euro

34,6651

Altın

2.384,32

Bist

10.191,12

İsrail radyosu: Askerler Gazze'deki çatışmalara katılmayı reddetti

İsrail resmi radyosu, işgal ordusundaki bazı yedek kuvvet askerlerinin, 100 günü aşan Gazze'deki saldırılarda çatışmalara katılmayı reddettiğini açıkladı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-17 23:32:04

İsrail radyosu: Askerler Gazze'deki çatışmalara katılmayı reddetti

Radyo, İsrail işgal ordusuyla birlikte çatışmalara katılmayı reddeden askerlerin, eğitim seviyesindeki "tehlikeli boşlukları" gerekçe gösterdiğini açıkladı.

İşgal ordusu, Filistinli direniş gruplarıyla yaşadığı çatışmada önemli kayıplar vermeye devam ediyor.

İsrail işgal ordusunun paylaştığı bilgilere göre, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana açıklanan ölü sayısı 529'a yükseldi; bu sayıya aynı ayın 27'sinde Gazze'ye kara saldırısının başlamasından bu yana ölen 193 asker de dahil.

Savaşın başlamasından bu yana İsrail ordusunda yaralananların sayısı ise 2 bin 602'ye yükseldi; bu sayının 1.152'si Gazze'ye kara operasyonunun başlamasından bu yana kaydedildi.

İsrail işgal ordusu, bugün yaptığı açıklamasında Gazze'nin güneyindeki çatışmada bir askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, "Kudüs'ten devriye Çavuş Uriah Aimalek Goshin (21 yaşında), Givati'de bir savaşçı. Gazze'nin güneyindeki bir çatışmada öldürüldü.” denildi.

İsrail ordusu aynı açıklamada Batı Şeria'da görev yapan Etzion Askeri Tugayı'na bağlı bir askerin trafik kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Öte yandan Hamas hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları, Gazze'nin batısında ve özellikle güneyde bulunan Han Yunus'ta İsrail ordusuyla çatışmalarını günlerdir yoğunlaştırdığı belirtildi.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de dünyanın sessiz kaldığı bir soykırım gerçekleşiyor.

Filistin yetkililerine göre bugün itibarıyla İsrail saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 24.448 Filistinli şehit ve 61.504 Filistinli yaralandı. Gazze'deki nüfusun yüzde 85'inden fazlası (yaklaşık 1,9 milyon kişi) yerinden oldu.

Arap Postası

Haber Ara