Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail ordusunun konser katliamını anlatacaklar

7 Ekim'de Gazze'ye yakın alanda düzenlenen Nova müzik konseri sırasında gerçekleşen Aksa Tufanı Operasyonu' sırasında çok sayıda İsrailliyi öldürdüğü ortaya çıkan İsrail ordusuna dava açıldı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-02 09:17:57

İsrail ordusunun konser katliamını anlatacaklar

İsrail medyasında Haaretz, Yedioth Ahronot gibi gazetelerin gündemden düşürmediği Nova konseri katliamında yeni bir gelişme oldu.

İsraillileri öldürdüklerini itiraf eden askeri helikopter pilotu dahil, katliam günü orada bulunanlardan bazı tanıkların da ifadelerinde İsrail ordusunun ateş açtığı kalabalıktan 42 İsraillinin öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

İsrail medyasının büyük bir bölümünün sansür uyguladığı, tanıklarının baskı ve tehdit gördüğü faciayla ilgili İsrail ordusu, polis ve iç istihbarat organı (Şin Bet) davalık oldu.

KURBANLAR KAMUOYUNA KONUŞACAK

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre davanın gerekçesi, ihmal ve potansiyel bir güvenlik tehdidine ilişkin uyarıların dikkate alınmadığı iddiasına dayanıyor.

Konser gününü yaşayan birçok kurban, İsrail ordusunun kendilerine rastgele ateş açtığı yönünde kamuoyuna açıklama yapmaya karar verdi.

Polis soruşturması ayrıca 7 Ekim kurbanlarının çoğunun İsrail ordusu tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

Haber Ara