Dolar

32,3859

Euro

34,7738

Altın

2.434,75

Bist

10.066,67

İsrail ordusu: 21 askerimiz daha öldürüldü

İsrail ordu sözcüsü, Gazze'deki çatışmalarda 21 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-23 10:00:00

İsrail ordusu: 21 askerimiz daha öldürüldü

İsrail medyasından Times Of İsrael, ölen askerlerden bazılarının fotoğraflarını paylaştı.

Üst sıra: Çavuş. Birinci Sınıf Hadar Kapeluk, 23; Çavuş. Binbaşı Matan Lazar, 32; Çavuş. Birinci Sınıf Nicholas Berger, 22; Çavuş. Binbaşı Rafael Elias Mosheyoff, 33; Çavuş. Birinci Sınıf Cedrick Garin, 23

Çavuş. Birinci Sınıf Elkana Yehuda Sfez, 25; Uzman Çavuş. Yoav Levi, 29; Çavuş. Binbaşı Sergey Gontmaher, 37; Çavuş. Birinci Sınıf  Yoval Lopez, 27.

HAGARİ'DEN AÇIKLAMA

İsrail Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, dün Gazze'nin merkezinde, Kissufim sınır topluluğunun yakınında meydana gelen olayda toplam 21 askerin öldürüldüğünü söyledi.

Ordunun İsrail sınır topluluklarında yaşayanların evlerine dönmelerine izin vermek için bir tampon bölge kurma çalışmaları sırasında, askerlerin sınırdan yaklaşık 600 metre uzakta bir alanda Hamas bölgelerini tahrip ettiği açıklandı.

Sözcü Hagari, “Bildiğimiz kadarıyla saat 16.00 sıralarında Hamas tarafından güvenlik güçlerini koruyan bir tanka RPG atışı yapıldı ve eş zamanlı olarak iki katlı iki binada patlama meydana geldi. Güçlerin çoğu içeride ve yakınında iken bu patlama nedeniyle binalar çöktü” dedi.

Hagari, patlamanın muhtemelen askerler tarafından binaları yıkmak için yerleştirilen mayınlardan kaynaklandığını, ancak patlamanın nedeninin hala araştırıldığını söyledi.

Dün 21 askerlerinin öldürüldüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise, savaşta "gittikçe daha fazla sayıda en iyi evladımızın" öldüğünü söyledi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant da, ordunun dün Gazze'de meydana gelen olayda 21 askerin öldürüldüğünü açıklamasının ardından bunun "zor ve acı verici bir sabah" olduğunu söyledi.

Haber Ara