Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail'i soykırım yapmakla suçlayan ünlü aktörden sert tepki

Ünlü aktör John Cusack, İsrail yanlısı StopAntisemitism örgütünün kendisini bir X paylaşımında 'Haftanın Antisemiti' olarak damgalamasının ardından sert karşılık verdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-30 23:03:34

İsrail'i soykırım yapmakla suçlayan ünlü aktörden sert tepki

StopAntisemitism örgütünün X'teki paylaşımında aktör Cusack'in bir fotoğrafı ve "Haftanın Antisemiti" etiketi yer aldı.

Cusack, bu paylaşıma "Vay canına, yalanlarla dolu bir liste" karşılığını verdi.

İsrail yanlısı örgüt, Cusack hakkında 7 Ekim'deki Hamas saldırısını hatırlatarak "toplu tecavüzleri inkar etmekle, Hamas'ı bir "hayır kurumu" olarak etiketlemekle ve İsrail hükümetinin Hamas'ı finanse ettiğini iddia etmekle" suçladı.

1_400

Başka bir paylaşımında Cusack, örgütü Uluslararası Hukuk Forumu ile birlikte "barış aktivistlerine karşı ırkçılığı silahlandırmakla" suçlayarak, “İftira atarak insanları karalamak, bunları takip edenlerin bunu bilip bilmediğini ve biliyorlarsa bu alçak davranışa nasıl göz yumduklarını bilmek istiyorum?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

GFFQ_9xWwAAZ0cg

Kendisini Yahudi karşıtı olmadığı gerekçesiyle savunan başka bir X kullanıcısına da cevap veren Cusack, kendisini eleştirenlerin suçlamalarını "dikkat dağıtmak için karalama" olarak nitelendirdi.

Cusack ayrıca, Hamas yanlısı olmayan ancak Filistin yanlısı görüşleri savunan paylaşımları da yeniden paylaştı.

Cusack ve APA ajansının bir temsilcisi, Fox News Digital'in yorum talebine henüz yanıt vermedi.

"ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMAZSAN RUHSUZSUN"

Yakın tarihli bir başka X paylaşımında aktör, Gazze'de ateşkes çağrısı yapmayanları "ruhsuz" olmakla suçlayarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Aman Tanrım, eğer ateşkes çağrısı yapmazsan ruhun yok demek. Bu bitene kadar duramayız; buna sessiz kalmak, hayal edebileceğim en utanç verici şey.”

GFFQ_HSWcAA1bMz

Cusack, geçen Perşembe günü, Filistin yanlısı bir hesaptan, kanlı bir Filistinli kızın görüntülerinin de yer aldığı bir videoyu paylaşmıştı.

"GAZZE'DE SOYKIRIM YAPILIRKEN..."

Orijinal gönderideki video daha sonra kaldırıldı ancak başlıkta şu ifadeler yer alıyordu:

"Çocuklarınızın büyürken yaşamasını istediğiniz türde bir dünya bu mu? Cevabınız hayırsa, tüm insanlığın iyiliği için ŞİMDİ ateşkes talep edin #Herkes İçinBarış”.

Aktör, videoyla ilgili paylaşımında, "Gazze'de soykırım yapılırken Hollywood'daki gelecek projelerimin umurumda olduğunu düşünen alçaklara acıyorum. Kelimeler yetersiz. Batı'nın tavrındaki barbarlık, emsalsiz bir ahlaksızlık. 7 Ekim'in 115 gün süreceğini hayal etsenize?" ifadelerini kullanmıştı.

NewYorkPost

Haber Ara