Dolar

32,4377

Euro

34,7514

Altın

2.434,02

Bist

10.082,77

İsrail’den “Petrole Hücum”

İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri’nde ülkeye on yıllar boyunca yetecek kadar petrol rezervi bulunduğu iddia ediliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 09:10:32

İsrail’den “Petrole Hücum”

TİMETÜRK|HABER MERKEZİ

 

İsrail medyasına göre bulunan rezervle milyarlarca varil petrol çıklarılabilir. İsrail'in günlük petrol tüketimi ise günlük 270 bin varil. İsrail petrol ithalinin %75'ini Irak'ın yarı bağımsız Kürt bölgesinden yapmakta.

Yeni petrol rezervinin bulunuşu Suriye'de iç savaşın devam ettiği bir zamana denk geliyor. İsrail, savaşı kendi çıkarları için kullanmakla suçlanıyor. İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere sınır bulunmakta. İsrail “bu bölgeden kaynaklanan tüm olaylardan Suriye ordusunun sorumlu tutulması” açıklamasında bulundu.

İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki varlığı tartışmalı bir konu. Bölge uluslararası olarak Suriye bölgesi olarak tanınsa da İsrail tarafından 1967'de İsrail ve Arap devletleri arasında yaşanan Altı Gün Savaşları'ndan bu yana işgal edilmiş bulunuyor. BM önergesi, İsrail'in çatışma sırasında işgal ettiği bölgelerde silahlı güçlerini çekmesini talep etmekteydi. İsrail önergede talep edilenlere bölgelerin tartışmalı olduğunu söyleyerek karşı çıktı.

rt.com'da yayımlanan haber Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye aktarılmıştır.

Haber Ara