Dolar

32,3805

Euro

34,5724

Altın

2.386,65

Bist

10.045,74

İspanya’da Halk Partisi üyesi, Başbakan’ın ölmesini diledi

İspanya sağına mensup bir adam Epiphany'ya ( dini bayram ) bir armağan olarak twitterda Başbakan'ın ölümünü dilediği bir video yayınladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-07 13:19:11

İspanya’da Halk Partisi üyesi, Başbakan’ın ölmesini diledi

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Halk Partisi, Cumartesi günü İspanya'da şiddetle eleştirildi ve Twitter'da Sosyalist Başbakan Pedro Sanchez'in ölümünün dilendiğini belirten bir video yayınlanmasının bir hata olduğunu kabul etti.

Hükümet yaptığı açıklamada, savcının bu tweet'in bir suç teşkil edip etmediğini, insanları kışkırtmaya yönelik esasların olup olmadığını ve bu durumda dava açıp açmayacağına karar vereceğini söyledi.

Epiphany'den ( dini bayram) önceki gün yayınlanan videoda, Noel Baba olmayan adam çocukları kucağına alarak, çocukların dileklerini okuyordu.

Çocuk, “En sevdiğim şarkıcı Amy Winehouse'du ve sen benden aldın. En sevdiğim aktör Robin Williams'dı ve sen onu aldın. En sevdiğim Başbakan Pedro Sanchez olduğunu söylemek için yeni bir mektup yazıyorum". diyordu.

"NİYETİMİZ HAKARET DEĞİL"

Video bir kargaşaya yol açtı ve Sosyalist hükümet liderinin ölümünü dilemenin çok yanlış olduğunu söyleyerek özür diledi. Niyetlerinin, birine zarar vermek olmadığını ve bir hata yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Céline Penicaud, AFP

Haber Ara