Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsimleri açıklanan Moskova saldırganları mahkemeye çıkarıldı

Rusya, Moskova'da bir konser salonuna saldırarak en az 137 kişiyi öldürdüğünü iddia ettiği dört kişiyi mahkemeye çıkardı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-25 10:21:33

İsimleri açıklanan Moskova saldırganları mahkemeye çıkarıldı

22 Mart akşamı terör saldırısı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

"Organize grup üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" ile suçlanan şüpheliler, ayrı ayrı salonlarda hakim karşısına çıkarıldı.

Tacikistan vatandaşı şüpheliler Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

Yakalanan 4 kişiden 3'ü Moskova'da çıkarılacakları mahkeme öncesi darp izleriyle görülürken dördüncü kişi tekerlekli sandalyedeydi. 4 kişi de terör eyleminde bulunmakla suçlanıyor.

1_470

Dört kişinin isimleri Rus yetkililer tarafından Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni ve Muhammadsobir Fayzov olarak açıklandı.

3_248

Mirzoyev ve Rachabalizoda adlı şüpheli kişilerin gözleri morarmış ve Mirzoyev'in ayrıca kulağı ağır bir şekilde sargılı ve boynuna da yırtık bir plastik torba sarılmış olduğu görüldü.

4_160

Fariduni olarak tanımlanan şüphelinin ise yüzü kötü bir şekilde şişmişken, Fayzov olarak adlandırılan şüpheli ise hastane önlüğü giyerek tekerlekli sandalyede mahkemeye getirildiği görüldü.

2_439

Telegram mesajlaşma servisi üzerinden yapılan bir mahkeme açıklamasında ise Mirzoyev'in "suçunu tamamen kabul ettiği", Rachabalizoda'nın da "suçunu kabul ettiği" belirtildi.

1_471

Geçtiğimiz Cuma gecesi dört silahlı saldırgan Moskova'nın kuzey banliyölerinden Krasnogorsk'taki Crocus Belediye Binasını basmış ve bir rock konserine katılan yaklaşık 6.000 kişinin üzerine makineli tüfeklerle ateş açmıştı. Saldırganlar ayrıca konser alanını saran ve çatının çökmesine neden olan yangınlar çıkardı.

Rus yetkililer 137 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Pazar günü mahkemeye çıkarılan kişilerin saldırıdan yaklaşık 14 saat sonra Bryansk bölgesinde gözaltına alındıklarını açıkladı.

DEAŞ saldırıyı üstlenirken, Horasan'daki kolu tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti ancak Rusya iddiayı ciddiye almayarak saldırının arkasındaki güçlere işaret edildi. Putin'in saldırıyla ilgili açıklamasında ise saldırganların Ukrayna'ya kaçmak üzere oldukları vurgulandı.

BBC

Haber Ara