Dolar

32,1928

Euro

35,0616

Altın

2.467,17

Bist

10.158,63

İran ve Rusya'dan Suudi Arabistan'a siber saldırı

Siber güvenlik şirketi FireEye'e göre İran, Rusların desteği ile Suudi Arabistan'ın petrokimya tesisinin sistemini hackledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-24 16:09:26

İran ve Rusya'dan Suudi Arabistan'a siber saldırı

TİMETÜRK ÇEVİRİ HABER

İran ve Rusya tarafından yapıldığı iddia edilen saldırı Suudi arabistan petrokimya tesisi insan hayatını kurtarma ve felaketten kaçınmak için acil durdurma sistemini hedef aldı.

Suudi petrokimya tesisine yapılan saldırıda kullanılan yeni kötü amaçlı bilgisayar kodu Rus enstitü tarafından koordine edildi. Rus hackerların tesisin altyapısına girmeye çalıştı. 

Büyük bir siber güvenlik şirketi olan FireEye tarafından yayınlanan raporda "Kimya ve Mekanik Bilimsel Araştırma Enstitüsü'ne saldırı gerçekleştirildi" denildi. 

Saldırının Moskova'da bulunan teknik araştırma enstitüsünden yapıldığı iddia edildi. 

Moskova'daki teknik araştırma enstitüsünün Rus hükümeti ile olan bağlılığı 1970 Bolşevik devrimi öncesine dayanıyor. Ama Moskova'nın neden Orta Doğu'daki bir tesisi hedef aldığı cevaplanmayan sorular arasında yerini aldı.

Bazı kısıtlamalar nedeniyle Siber güvenlik şirketi FireEye saldırıyı tam olarak tespit edemedi.

New York Times'a göre saldırının Suudi Arabistan'ın bölgedeki en büyük rakibi İran'dan gelmiş olabileceği düşünülüyor. İran'ın bu saldırıyı Rusya'nın yardımıyla yapmış olabileceği iddia edildi. 

Kaynak: New York Times

Haber Ara