Dolar

32,1928

Euro

34,9717

Altın

2.511,96

Bist

10.920,32

İran'ın yeni hedefi Bosna Hersek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 09:09:06

İran'ın yeni hedefi Bosna Hersek

TİMETURK | HABER MERKEZİ

İran Endüstri Maden ve Ticaret bakan yardımcısı ve Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı 18 Eylül Cuma günü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda  Tahran ve Saray Bosna arasında ticari ve ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi kararı ortaya çıktı.

Bosnalı Bakan Mirko Sarovic “İran dost ülkemiz ve onunla her alanda iş birliğini her zaman destekleriz” açıklamasında bulundu.

Bakan ayrıca iki ülke arasında ortak komisyonun kurulmasının ardından Tahran- Saray Bosna ilişkilerinin daha gelişeceğini söyledi.

Bosna Hersek'in tarım ve endüstri alanındaki uzmanlık ve yetkinliklerine dikkat çeken Bosnalı Bakan “Ürünlerimiz Avrupa standartlarında ve yüksek kaliteli” vurgusunu yaptı.

İran Endüstri Maden ve Ticaret bakan yardımcısı Veliyullah Afkami de İran'ın Bosna Hersek de dahil olmak üzere tüm ülkelerle ticari ve ekonomik bağlarını geliştirmeyi istediklerini belirtti.

İran bakan yardımcısı ayrıca Bosna'ya gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke arasında resmi heyetlerin ve iki ülke tüccarlarının ve sanayicilerinin karşılıklı ziyaretlerinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Tahran'ın Bosna ile ortak yatırım ve iş birliğine hazır olduğunu dile getiren Afkami, iki ülkenin ekonomik ilişkilerini ortak ekonomik seminerler gerçekleştirerek ve uluslararası fuarlara birlikte katılarak geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Haber Ara