Dolar

42,5128

Euro

49,5489

Altın

5.758,55

Bist

11.007,37

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD'ye Sert Mesaj: 'Çifte Standart Kabul Edilemez'

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Çin'de düzenlenen 25. Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında verdiği röportajda, tek taraflılığa karşı çok net mesajlar verdi. Pezeşkiyan, küresel yönetişim çerçevelerine tam bağlı kalınması gerektiğini vurgulayarak, 'Bazı ülkeler dışlanırsa hiçbir sonuç elde edilemez. Amerika'nın dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz' dedi.

3 Ay Önce Güncellendi

2025-09-22 10:12:40

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD'ye Sert Mesaj: 'Çifte Standart Kabul Edilemez'

Meltem Suat Timeturk Dış Haberler Servisi/Özel

Çin Merkez Televizyonu'na (CCTV) konuşan Pezeşkiyan, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in ortaya koyduğu küresel yönetişim fikrini övdü. İran lideri, “Bu, çok değerli ve güzel bir bakış açısı. Küçük-büyük, zengin-fakir ayrımı yapılmaksızın tüm devletler arasında etkileşim sağlanmalı. Eğer çok taraflılığı savunan ülkeler birleşmezse, tek taraflılığın kurucuları üstün gelir” ifadelerini kullandı.

“Siyonist rejim istediğini yapıyor”

Pezeşkiyan, röportajın başka bir bölümünde İsrail'i hedef aldı:
“Siyonist rejim istediği her adımı atıyor, güçlü ülkeler ise bunu engellemek yerine destekliyor. Bu çifte standart kabul edilemez. Küresel yönetişim için kanunların herkese eşit uygulanması gerekir.”

İran-Çin ilişkileri vurgusu

İran Cumhurbaşkanı, Çin'in ekonomik ve siyasi alandaki ilerlemesine dikkat çekerek, “Çin birlik, uyum ve kararlı bir liderlikle kalkınma yolunda ilerliyor. Tek taraflılıktan uzaklaşma çabaları takdire şayan” dedi.

İran-Çin stratejik ilişkilerine değinen Pezeşkiyan, “Binlerce yıllık medeniyet temeline dayanan bu ilişkiler, bugün uzun vadeli stratejik bir programla şekillenmiştir. Bu program mutlaka hayata geçirilmelidir” açıklamasını yaptı.

Pezeşkiyan, İran ile Çin arasındaki ekonomik, kültürel ve eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirme çağrısı yaparak, “Tek taraflılığa karşı duran ülkeler birlik olursa, dünya barışı, güvenliği ve adaletini ilerletebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara