Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

İngiltere’de Hayat Pahalılığı En Çok Onları vurdu

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, artan yaşam maliyetinden en çok etkilenenler arasında engelliler yer alıyor.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-13 11:38:13

İngiltere’de Hayat Pahalılığı En Çok Onları vurdu

Yaşam maliyetlerindeki sıkışıklığın ortasında "devasa" gelir uçurumlarının altını çizen bir rapora göre, Birleşik Krallık'taki engelli insanların bu kış evlerini ısıtmak ve yiyecekleri karşılamak için daha çok mücadele etmesi gerekiyor.

Resolution Foundation tarafından yapılan araştırma, engelli kişilerin diğer çalışan yetişkinlere göre yaklaşık yüzde 44 daha az gelire sahip olduğunu ve bu da onları büyük ölçüde temel ihtiyaçların artan maliyetine maruz bıraktığını ortaya koydu.

Peter Knight engelli olarak kayıtlıydı ve "savunmasız vatandaş” listesindeydi, ancak bu, elektrik tedarikçisinin evine gelip bir ön ödeme sayacı takmakla tehdit etmesini engellemedi. Engelli adama, doğal gaz borcunun bir kısmı olan 78 sterlin tutarında bir tahsilat bildirimi verildi Ardından ödemediği takdirde mahkeme kararıyla geri döneceklerini ifade ettikleri Knight'ın evine bir ön ödeme sayacı takacakları söylendi.

Sosyal yardımlarla geçinen ve diğer rahatsızlıkların yanı sıra travma sonrası stres bozukluğu yaşayan 32 yaşındaki Knight, yaşadıklarını anlattıkça ağlamaya başlıyor.

Knight'ın, ödeme yapmaması nedeniyle doğal gaz hesabına 400 sterlinden fazla borç bakiyesi tahakkuk ettirdiği ve Ekim fiyat artışının ardından otomatik ödemesini iptal ettiği anlaşıldı.

“Engelli maaşım ayda 970 sterlin. Kiram 550 sterlin. Benim durumumdaki insanlar ne yapmalı? Zaten çoğu zaman ısıtma kapalıyken karanlıkta oturuyorum. Bu kışı akıl sağlığım bozulmadan nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Uyumak için mücadele ediyorum" diyen Knight İngiltere'nin kuzeydoğusunda tek başına yaşıyor.

Haber Ara