Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngilizler cenaze masrafı için eşyalarını satıyor

İngiltere'de giderek artan sayıda İngiliz, yaşam standartlarının düşmesi nedeniyle daha ucuza maol olacak cenaze merasimini tercih ediyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-16 12:05:02

İngilizler cenaze masrafı için eşyalarını satıyor

Sigorta şirketi SunLife'ın raporuna göre, Birleşik Krallık'ta cenaze masrafları rekor seviyeye yükseldi. Bu durum neredeyse dört kişiden birinin doğrudan yakılma veya uğurlama olmadan defin seçeneğini tercih etmesine neden oldu.

Raporda, neredeyse her beş kişiden birinin geçen yıl cenaze masraflarını karşılamak için eşyalarını satmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Raporda, defin veya yakma masrafları, anma töreninin fiyatı ve yasal ücretler gibi masraflar arasında geçen yıl İngiltere'de "ölüm maliyetinin" ortalama 12.296 dolar olduğu belirtiliyor. Bu rakam, 2022'den bu yana 579 dolarlık bir artışla en yüksek artışı temsil ediyor.

Rapor, fiyatların artmasıyla birlikte giderek daha fazla Britanyalı'nın daha ucuz cenazeleri tercih ettiğini belirtiyor.

Geçen yıl ailelerin yaklaşık yüzde 20'si sevdiklerini doğrudan yaktırdı; bu oran 2019'da yalnızca yüzde 3'tü. Doğrudan yakma, ölen kişinin herhangi bir dini veya başka anma hizmeti olmaksızın doğrudan krematoryuma götürülmesini içeriyor.

Yüzde 4'ü ise, ölen kişinin tören yapılmadan defnedildiği doğrudan cenaze törenini tercih etti. 2023 yılı, SunLife'ın bu tür bir cenazeyi raporuna kaydettiği ilk yıl oldu.

EŞYALARINI SATMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Raporda, geleneksel bir cenaze töreni 6.429 dolar fiyat etiketiyle karşılaştırıldığında, doğrudan bir cenaze töreninin ortalama 2.098 dolar maliyetinin olduğu belirtildi.

İngiltere'de ne tür bir cenaze töreni seçilirse seçilsin, giderek artan sayıda insan kendi cenaze masraflarını karşılamakta zorlanıyor.

İngiltere'de halkın yüzde 45'i masrafların bir kısmını karşılamak için ailelerine güvenmek zorunda kalıyor. Rapora göre geçen yıldan bu yana cenaze masraflarını karşılamak için eşyalarını satanların sayısı yüzde 15'ten yüzde 18'e çıktı.

Haber Ara