Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiliz general: Rusya ile savaşa hazır olmalıyız

İngiliz General Patrick Sanders, İngilizlerin Rusya ile büyük bir çatışmaya hazır olmak için zihinsel 'değişime' ihtiyacı olduğunu söyledi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-24 16:28:14

İngiliz general: Rusya ile savaşa hazır olmalıyız

Son 30 yılda İngiliz ordusunun yarı yarıya küçüldüğünü söyleyen İngiliz Kara Kuvvetleri Komutanı Sanders, Britanya'daki halkın Rusya ile bir savaş durumunda orduda hizmet etmeye hazır olması gerektiği konusunda uyardı.

Sanders, bugün Londra'daki Uluslararası Zırhlı Araçlar sergisinde yaptığı konuşmada İngiliz yetkililere Rusya ile savaşa hazırlanmak için "ulusu harekete geçirme" çağrısında bulundu.

Zorunlu askerliği desteklemese de Sanders, Britanya kamuoyunun Rusya ile askeri bir çatışmaya zihinsel olarak hazır olması için kafasında bir "değişim" yapılması gerektiğini vurguladı.

Sanders'ın konuşması, Moskova ile NATO arasında büyük bir savaş riski konusunda uyarıda bulunan diğer Batılı askeri liderlerin ve üst düzey savunma yetkililerinin benzer çağrılarının ardından geldi.

Geçen hafta Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya'nın NATO askeri ittifakına yönelik bir saldırısının "beş ila sekiz yıl içinde" "mümkün" olduğunu söyledi.

Üst düzey bir NATO yetkilisi olan Hollandalı Amiral Rob Bauer daha önce askeri bloğun “on yıllardır en tehlikeli dünyayla” karşı karşıya olduğunu söylemiş ve “NATO'nun savaşla mücadeleye yönelik bir dönüşümü” çağrısında bulunmuştu.

Polonya bu yıl GSYİH'nın yüzde 4'ünden fazlasını savunmaya harcıyor; Almanya ise orduyu savaşa hazır bir orduya dönüştürmeyi hedefleyerek geçen yıl askeri ve stratejik doktrinini 2011'den bu yana ilk kez yeniledi.

Kaynak: Politico

Haber Ara