Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiliz Bakan: Trump’ın yerine geçecek bir protokol var

İngiliz Konut Bakanı Robert Jenrik, Washington'un gerekirse Trump'ın yerine geçmek için özel bir protokolü olduğunu belirtti. Öte yandan Amerikalı bir analist ise, Trump’ın koronaya yakalanmasının, seçimleri kazanma umutlarını yok edebileceğini öne sürdü

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-02 10:49:40

İngiliz Bakan: Trump’ın yerine geçecek bir protokol var

ABD Başkanı Trump ve eşinin koronaya yakalanması dünya gündemine oturdu.

Bir İngiliz bakan, Washington'un gerekirse Başkan Trump'ın yerine geçmek için özel bir protokolü olduğunu belirtirken; ABD'li bir analist de, Trump'ın koronaya yakalanmasının, seçimleri kazanma umutlarını yok edebileceğini öne sürdü

İngiliz Konut Bakanı Robert Jenrik, Sky News'e verdiği demeçte, "Hepimiz Başkan Trump'a, First Lady'ye ve Trump ailesine en iyi dileklerimizi iletmek istiyoruz ve onlara hızlı bir iyileşme diliyoruz," dedi.

Bakan Jenrik,  "Başbakanımız Boris Johnson testlerinin pozitif çıktığını açıkladığında, kendini evinde karantinaya aldı. İyileşince tekrar görevinin başına döndü. İngiliz halkı olarak hepimiz Trump ve eşinin yakında iyileşmesini görmek istiyoruz" dedi.

İngiliz Bakan, ABD'nin, gerekirse ülke işlerini başkan yardımcısının yöneteceği açık bir protokole sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

İngiliz Bakanın açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün yayınladığı bir tweet ile kendisi ve eşi Melania'ya koronavirüsü bulaştığını açıklamasından sonra geldi.

“Trump için ölümcül bir darbe olabilir”

Öte yandan Amerikalı siyasi analist Mac Sharqawi, RT ile yaptığı özel röportajda, Başkan Donald Trump ve eşi Melania'ya korona virüsü bulaşmasının kendisi için ölümcül bir darbe olabileceğini söyledi.

Donald Trump'ın karantinaya girmesinin gönüllü olmadığını, zorunlu olduğunu ve Anayasa'nın 25. maddesine göre yasal yansımaları olabileceğinin altını çizen Sharqawi, "Rakibi Joe Biden seçim kampanyasında bunları iyi bir şekilde kullanırsa, Amerikan başkanlık seçimlerinde Trump'ın başarı şansını ortadan kaldırabilir" dedi.

Trump'ın görevlerini yerine getirememesi durumunda başkan yardımcısının başkanın yetkilerinin devr alacak kişi olduğu ve başkan yardımcısının yetersiz kalması durumunda ise Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, cumhurbaşkanının yetkilerini alabileceğini öne sürdü.

Sharqawy, petrol vadeli işlem sözleşmelerindeki düşüşün kesin olduğunu ve önümüzdeki saatlerde piyasa açılışlarının ardından ciddi çöküşlere şahit olmasının beklendiğini söyledi

Kaynak: Reuters+RT

Haber Ara