Dolar

32,7269

Euro

35,0742

Altın

2.432,75

Bist

10.471,32

İki gündür yağan kar ve şiddetli tipi New York’ta hayatı olumsuz etkiledi

New York Times’ta çıkan habere göre, 2 gün önce başlayan kar yağışına şiddetli tipi de eklenince bazı bölgelerde insanlar evlerinde ve arabalarında mahsur kaldı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-27 10:27:05

İki gündür yağan kar ve şiddetli tipi New York’ta hayatı olumsuz etkiledi

Yetkililerin sokağa çıkma ve araba kullanma yasağı getirdiği olaylarda ölü sayısı 17'ye ulaştı.

Dışarıda kar fırtınası şiddetlenirken 4 küçük çocuğuyla birlikte arabasının içinde mahsur kalan Zila Santiago 911'i, Ulusal Muhafızları ve arkadaşlarını yardım için aradı ama hiçbiri gelmedi. Acil durum müdahale ekipleri de kurtarma girişiminde bulunurken kar yığınlarına saplanıp kaldı.

Yasaklara rağmen yollarda olma sebebini “Çocuklarımı bütün gece bakıcıda bırakmayı istemediği için mahsur kaldım” şeklinde açıklayan Santiago, “11 saat boyunca, Buffalo'daki Alabama ve Fulton Caddelerinde bir kar yığınının içinde mahsur kaldıktan sonra minibüslerinde oturup kaldık.” dedi.

2 ila 6 yaş arası çocukları sıcak tutmak için gaz yakıp ve bagajda bulduğu meyve suyunu onlara ikram ederek yardım bekleyen baba Santiago, oğullarını biberonla rahatlatırken, araca yerleştirilen televizyon ve oyunlarla onları eğlendirerek sıkıntısını gizlediğini söyledi.

Ahmet Uzun

Haber Ara