Meltem Suat Timeturk Dış Haberler Servisi/Özel
Seri, füze birlikleri tarafından gerçekleştirilen operasyonun hedefe başarıyla ulaştığını belirterek, saldırı sonrası milyonlarca İsraillinin sığınaklara girdiğini ve havalimanındaki uçuşların askıya alındığını duyurdu.
“Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulup abluka kaldırılana kadar İsrail'e yönelik operasyonlarımız sürecek.”
İsrail'den İlk Açıklamalar
İsrail devlet televizyonu KAN, gün içinde Yemen'den fırlatılan bir füze nedeniyle ülkenin merkez bölgelerinde sirenlerin çaldığını ve Ben Gurion Havalimanı'nda hava trafiğinin geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.
Saldırının ardından İsrail güvenlik kaynakları, hava savunma sistemlerinin füzeleri engellemeye çalıştığını ancak “bölgesel güvenlik tehdidinin arttığını” ifade etti.
Bölgesel Gerginlik Tırmanıyor
Husiler, son aylarda İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarına tepki olarak Kızıldeniz'deki deniz trafiğini hedef almış, birçok kez de İsrail topraklarına füze ve İHA saldırıları düzenlemişti. Bu saldırı ise ilk kez hipersonik füze kullanıldığı iddiasıyla öne çıkıyor.