Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hindu ırkçılar, BAE'de 84 milyon dolarlık tapınak inşa etti

Abu Dabi'de 84 milyon dolara inşa edilen Hindu tapınağı, Şubat ayında Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından açılacak.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-01 11:28:36

Hindu ırkçılar, BAE'de 84 milyon dolarlık tapınak inşa etti

Tapınağı inşa eden Hindu mezhebi BAPS Swaminarayan Sanstha, Hindistan'ın Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Sunjay Sudhir'in 42 ülkeden 60'tan fazla diplomata Abu Dabi'deki yeni Hindu tapınağını gezdirdiğini duyurdu. Yapı tamamlandığında Orta Doğu'daki ilk geleneksel Hindu taş tapınağı olacak.

GFD7lMvXYAA3ltC

Hint basınında çıkan haberlere göre tapınak kompleksinde ibadethaneler, sergiler, öğrenme alanları, çocuklar için spor alanları, tematik bahçeler, yemek alanları, kitaplar ve hediyelik eşya dükkanı yer alacak. Tapınak 13 dönümlük arazi üzerine yaklaşık 84 milyon dolara inşa ediliyor. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kompleksin açılışını 14 Şubat'ta yapacak.

GFD7k0mWEAAIAj0

Ülkedeki Hint misyonu, X'teki bir paylaşımında, yabancı diplomatların "Tapınağın benzersiz mimarisi, karmaşık motifleri ve birlik, barış ve uyum mesajı karşısında hayran kaldıklarını" kaydetti. Resmi açıklamaya göre tura Kanada, Avrupa Birliği, İsrail, Yeni Zelanda, BAE, ABD ve diğer birçok ülkeden diplomatlar katıldı.

Hint haber ajansı ANI'nin bildirdiğine göre, projenin başkanı Swami Brahmaviharidas, tapınağın "tarihsel önemi, inşa süreci ve küresel etkisi" hakkında genel bir bakış sunarken, "dinlerarası ve kültürlerarası uyumun güçlü bir temsilcisi olarak oyandığı rolün" altını çizdi.

GFD7liFW4AAay0g

Tapınağın temsilcileri Hindistan Başbakanı Modi'yi yapının açılışına davet etti. BAPS Swaminarayan Sanstha tarafından yayınlanan açıklamada Abu Dabi tapınağının "küresel uyum açısından önemi" ve Modi'nin "Hindistan'ın küresel sahnede manevi liderliği" vizyonuna dikkat çekildi.

BAE'deki tapınağın inşası, Hindistan'ın Orta Doğu ülkesiyle özellikle ticaret alanında yakın bağları güçlendirdiği bir dönemde gerçekleşti. Modi'nin geçen yıl BAE'ye yaptığı ziyaret sırasında iki ülke, sınır ötesi işlemlerde kendi para birimlerinin kullanımını teşvik etmek için bir çerçeve oluşturdu. İki ülke arasındaki ikili ticaret, Nisan 2022'den Mart 2023'e kadar yılda 84,5 milyar dolar değerindeydi.

Bu ayın başlarında Modi, ülkesinin en pahalı tapınak projelerinden biri olan Hindistan'In kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde bulunan Ayodya'da Ram tapınağının açılışını yaptı.

Hindistan'daki ulusal seçimlerden aylar önce gerçekleştirilen büyük tören, Modi'nin Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) 2019 kampanyası için verdiği ana vaadin yerine getirilmesi olarak gerçekleşti. Ayodya'nın Tanrı Ram'ın doğum yeri olduğuna inanılıyor. 200 milyon dolarlık tapınak, 1992 yılında Hindu ırkçıları sonucu yıkılan 16. yüzyıldan kalma bir caminin yerine inşa ediliyor.

RT

Haber Ara