Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hindistan, toplu tecavüz saldırısıyla çalkalanıyor

Hintli yetkililer, 400.000'den fazla takipçisi olan Instagram hesabında yayınlanan bir videoda uğradığı tecavüz saldırısını anlatan Brezilyalı sosyal medya fenomenine tecavüz ettiği iddiasıyla üç kişiyi tutukladı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 21:25:46

Hindistan, toplu tecavüz saldırısıyla çalkalanıyor

Brezilya-İspanyol çifte vatandaşlığına sahip olan 28 yaşındaki kadın, İspanya vatandaşı olan kocasıyla birlikte motosikletleriyle Asya'yı boydan boya geçiyordu.

GHvh8YtaEAAYWBK

İddiaya göre saldırının yaşandığı Cuma gecesi Bangladeş'ten Nepal'e doğru yola çıkıyorlardı. Yerel basında çıkan haberlere göre çift, Hindistan'ın doğusunda bir eyalet olan Jharkhand'ın Dumka bölgesinde polis devriyesi tarafından bulundu. Kadının polisin götürdüğü hastanedeki doktorlara tecavüze uğradığını söylediği belirtildi.

2_393

Saldırı nedeniyle yaralanan çift, iddia edilen suçun ayrıntılarını içeren bir video hikayesini Instagram'da yayınladı.
"Başımıza kimsenin başına gelmesini istemeyeceğimiz bir şey geldi. Yedi adam bana tecavüz etti, bizi dövdüler, soydular.” diyen çift, saldırganların boğazlarına bıçak dayayıp tenha bir yere zorla götürdüklerini iddia ettiler.

Dün, yerel yetkililer saldırıyla ilgili üç kişiyi tutukladıklarını ve geri kalan şüphelilerin izini sürmek için "bilimsel" bir soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Foreigner-Rape-India

Yerel bir polis memuru medyaya, "Tutuklamaları, mağdurun anlattıklarına ve kendi soruşturmamız sırasında bulduğumuz ipuçlarına dayanarak yaptık. Gözaltına aldığımız kişiler onların olaya karıştığını kabul etti ve içlerinden biri başka suç ortaklarının da adını verdi." açıklamasında bulundu.

Bu arada Hindistan Ulusal Kadın Komisyonu (NCW) iddia edilen saldırıyı şiddetle kınadı ve adaletin bir an önce sağlanmasını istedi. Hemen ardından konuşan Jharkhand bakanı Mithilesh Kumar Thakur, suçun sabit olması halinde suçluların "bağışlanmayacağına" söz verdi.

Olay, hem Hindistan'da hem de yurt dışında büyük bir tepki toplarken kadınların ülkenin güvenliğine ilişkin endişeleri artırdı.

2022'DE 31 BİNİ AŞAN SUÇ TESPİT EDİLDİ

2013 yılında da benzer bir olayda İsviçreli bir kadın, kocasıyla birlikte Madhya Pradesh eyaletindeki bir ormanda kamp yaparken tecavüze uğramıştı. Saldırıyla ilgili altı kişi suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

2016 yılında Amerikalı bir turist Yeni Delhi'deki 5 yıldızlı bir otelde uyuşturularak tecavüze uğradı. Daha sonra açılan davada üç kişi mahkum edildi. 2018'de İngiliz bir turistin Goa'daki oteline yürürken tecavüze uğradığı iddia edildi. Yargılanan baş şüpheli 32 yaşındaki Ramchandran Yellappa, 2020 yılında hapisten kaçtı.

Ulusal Suç Kayıt Bürosu (NCRB) tarafından derlenen yıllık rapora göre Hindistan'da 2022'de kadınlara karşı 31.000'den fazla suç vakası kaydedildi. Bunlardan en az 22'si yabancı vatandaşlara tecavüzle ilgili.

2012'de 23 yaşındaki bir fizyoterapist stajyerinin dövüldüğü, toplu tecavüze uğradığı ve vahşice işkenceye uğradığı meşhur 'Nirbhaya' davasının ardından, ülkenin yasaları tecavüze daha sıkı cezalar sağlayacak ve suçların kapsamını genişletecek şekilde değiştirildi. Davada hüküm giyen dört kişi 20 Mart 2020'de asılarak idam edildi.

Bu yıl 1 Temmuz'dan itibaren Hindistan'da, federal hükümetin kadınlara karşı işlenen suçlara yönelik cezaları daha da güçlendirmeyi amaçladığı yeni ceza yasaları yürürlüğe girecek. Yeni tedbirler, reşit olmayan birine tecavüz durumunda en yüksek ceza olarak ölüm cezasını getirecek.

Haber Ara