Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Hindistan'ın Dışişleri Bakan yardımcısına 'uygunsuz davranış' davası

Dünya çapında yaygınlaşan ve özellikle sanat camiasında tecavüz skandallarını ve suçlamalarını gündeme taşıyan #MeToo hareketi Hindistanlı bir bakanı yerinden etti. Bakan, cinsel taciz suçlamalarıyla mücadele için görevinden istifa etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-18 11:35:53

Hindistan'ın Dışişleri Bakan yardımcısına 'uygunsuz davranış' davası

Timetürk Çeviri

Hindistan'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı M.J. Akbar, 10'dan fazla kadın tarafından gazeteci olduğu ve henüz siyasete atılmadığı dönemde yapmış olduğu öne sürülen “uygunsuz” davranış suçlamaları nedeniyle istifa ettiği aktarıldı.

Bakan Akbar suçlamaları redderek kendisine dava açan kadınlardan birine karşı dava açtı. Bakan yaptığı açıklamada kişisel davasıyla uğraşmak için görevini terk etmenin uygun olacağını savundu.

 #MeToo hareketi ABD'de bir yıldan fazladır gündeme girdi. Eğlence sektöründeki ünlü adamlar tarafından kadınlara yönelik cinsel taciz ve tecavüze varan vakaların duyurulmasını sağladı.

Kaynak: channelnewsasia.com

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Uraloğlu: 'Her gün ortalama 9 stadyum dolusu yolcu...'

Haber Ara