Dolar

32,2642

Euro

34,9310

Altın

2.436,31

Bist

10.173,42

Hindistan’da Müslüman mültecilere yönelik yasa tasarısına karşı binlerce kişi ayaklandı

Binlerce insan, Pazartesi günü Müslümanların hariç tutularak, çeşitli dini topluluklardan gelen mültecilere vatandaşlık verme yasa tasarısına karşı protesto düzenledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-08 12:04:45

Hindistan’da Müslüman mültecilere yönelik yasa tasarısına karşı binlerce kişi ayaklandı

Tartışmalı yasa, son on yılda Bangladeş, Pakistan ve Afganistan'dan kaçarak bu ülkeye yerleşen milyonlarca Müslümanı ilgilendiriyor.

Basın ajansı PTI'ye göre; Salı günü parlamentoda sunulabilecek olan bu metne göre, Hindular, Hristiyanlar ve Sihler gibi çeşitli dini topluluklara tabii insanlara vatandaşlık hakkı doğacaktır. Fakat bu tasarıyla, Hindistan'da en az altı yıldır yaşayan bu üç ülkeden gelen Müslümanlar açıkça dışlanmıştır.

Bir zamanlar mülteciler ve yerli halk arasında şiddet olaylarına sahne olan 33 milyon kişilik bir Hint eyaleti olan Assam'daki geçit töreninde protestocular tasarının kopyalarını yaktılar.

Protestoya katılan bir öğrenci organizasyonunun temsilcisi Palash Changmai, " Bu, hareketimizin yalnızca ilk adımıdır. " dedi.

Eleştirmenlere göre, özellikle Hindular'a yarar sağlayan bu metin, Başbakan Narendra Modi'nin Hindistan'da birkaç ay içinde beklenen yasama seçimlerinden önce seçmenlere bir hediyesi.

Kaynak: Lexpress.fr, AFP

Haber Ara