Dolar

32,3799

Euro

34,7578

Altın

2.409,07

Bist

10.075,68

Hindistan cevizi suyunun şaşırtıcı 5 faydası

Cennet gibi kumsallarda yudumladığımız hindistan cevizi suyu son yıllarda yükselişe geçti ve şimdi süpermarketlerin raflarında bulunuyor. İşte böyle bir başarının beş nedeni.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-25 12:41:35

Hindistan cevizi suyunun şaşırtıcı 5 faydası

Rihanna, Madonna, Matthew McConaughe gibi yıldızlar bu ürüne yatırım yapmaktan çekinmiyor. Cennet gibi kumsallarda yudumladığımız hindistan cevizi suyu son yıllarda yükselişe geçti ve şimdi süpermarketlerin raflarında bulunuyor. İşte böyle bir başarının beş nedeni.

EGZERSİZDEN SONRA İYİLEŞMEYE YARDIMCI OLUR

Sporcular onu çok terledikleri ve çok su kaybettikleri bir maç, müsabaka veya yoğun antrenmandan sonra tüketirler. Potasyum ve magnezyum gibi minerallerden oluşan, susuzluğu gideren hindistan cevizi suyu, kasların hızla iyileşmesini sağlar ve ayrıca krampları önlemeye yardımcı olur. Çok tatlı değildir (100 ml'de yaklaşık 4 g), glikozu glikojene dönüştürür.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ UYARIR

gettyimages-146690339-640x640

Mikrobiyotamız genellikle yağ ve şeker bakımından çok zengin yemekler nedeniyle zayıflar. Biyoaktif enzimler içeren bir bardak hindistan cevizi suyu içmek, daha iyi sindirmenize ve şişkinlik, mide reflüsü veya mide ekşimesini önlemenize yardımcı olur. Aşırıya kaçmamaya dikkat edin çünkü zıt etkilerle karşılaşabilirsiniz.

CİLT VE SAÇ İÇİN MÜKEMMELDİR

Love Beauty ve Planet gibi, birçok kozmetik markası, saçı nemlendirmeyi amaçlayan saç bakım ürünleri geliştirmek için genç hâlâ yeşil hindistan cevizinde bulunan bu sıvıyı kullanır. Ayrıca cildin yaşlanmasına karşı savaşmak için ürünlerin bileşiminde de görülür. Antioksidanlar açısından zengin olan yüze uygulanan hindistan cevizi suyu yağlı cildi tedavi eder ve fazla sebumu ortadan kaldırır. Yumuşak ve parlak saçlar elde etmek için şampuan olarak da kullanılabilir .

SELÜLİTLE SAVAŞIR

tijana-drndarski-dfoowrt97_0-unsplash_5fd8cf812a4ab_0

Hindistan cevizi suyu süzdürücü özelliği ile binlerce kadını etkileyen su tutmasına karşı savaşır ve selülit oluşumunu engeller. Bu nedenle, mide ve uylukta çok sık depolanan yağ birikintilerini ortadan kaldırmak için birden fazla özelliği olan bu içeceği düzenli olarak içmeniz önerilir. Oldukça düşük kalorili içeriği (100 ml'de 20 kalori) nedeniyle diyet durumunda da tavsiye edilir.

KALBİ KORUR

Yüzde 95 sudan oluşan bu doğal ilaç stresi, kötü kolesterol seviyelerini ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Bu nedenle hindistan cevizi suyu, kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur. İyi bir diyet, bazen arterleri tıkayan kan pıhtılarının temizlenmesine yardımcı olur.

Kaynak: cnews.fr

 

Haber Ara