Dolar

32,3361

Euro

34,7487

Altın

2.429,47

Bist

10.003,04

Hiçbir yere gitmeyen trene turist akını

Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'nın ortasında bulunan tarihi köprünün üzerindeki yenilenmiş vagonlardan oluşan lüks otel, turist akınına uğruyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-19 12:47:19

Hiçbir yere gitmeyen trene turist akını

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan park, Afrika'nın "Beş Büyükleri"ni (fil, aslan, leopar, gergedan ve bufalo) görmek için en iyi yerlerden biri. Otelin Sabie Nehri üzerindeki konumu yaban hayatını izlemek için ideal bir yer sayılıyor.

Otelin odalarının çoğu eski Transnet tren vagonlarından dönüştürülmüş. Girişimin arkasındaki şirket Motsamayi Turizm Grubu, CNN'e yaptığı açıklamada, iç mekanlarda modern ve "sömürgeci olmayan" bir görünüm istediğini söyledi.

5_86

Ziyaretçilerin nehrin aşağısında gezen hayvanları ve gün doğumunu izleyebilmesi için pencereler doğuya bakıyor.

Otel, yüz yıl önce Kruger Ulusal Parkı'ndan geçen bir tren servisinden ilham almış. Trenler parka ulaşmak için vazgeçilmez bir araçtı. Selati Demiryolu Hattı'ndaki ziyaretçiler, turun bir parçası olarak geceyi köprüde geçiriyorlardı.

2_347

Otel bugün köprüyü havuzlar dahil lüks imkanlarla süsledi, su aygırları ve timsahlar aşağıdaki nehirde yüzerken görülebilir.

Motsamayi Turizm Grubu CEO'su Jerry Mabena, oteldeki bazı ziyaretçilerin (uluslararası misafirler için odaların kişi başı gecelik 9.950 Rand (530 dolardan başladığı) otelde kaliteli yemekleri, spa uygulamalarının dahil olduğu konforu tercih ettiğini söylüyor.

3_197

Köprünün kıskanılacak doğa seyri konumu nedeniyle, bazı ziyaretçiler yakınlarda ev konforunda sabit safari yapmayı tercih ediyor.

Otel, standart paketinin bir parçası olarak safari rehberleri sunuyor ve ziyaretçiler deneyimli rehberler eşliğinde parka akın ediyor.
Kruger Ulusal Parkı'nda kendi kendine safari yapmak mümkün, ancak Kruger Shalati rehberi Thuli Mnisi, ziyaretçilerin bir rehber eşliğinde yaban hayatını görme olasılığının çok daha yüksek olduğunu söylüyor. Mnisi, "Birbirimizle iletişim kuruyoruz, hayvanları nerede bulabileceğimizi biliyoruz" diyor.

4_127

Otel, pandminin neden olduğu gecikmelerin ardından Aralık 2020'de açıldı ve şu anda dördüncü yaz sezonunda misafirlerini ağırlıyor.

Otelin arkasındaki şirket ayrıca, dönemin mimarisini korumuş. İstasyondan çıkan tren rayları onlarca yıl önce kaldırıldığı için tamamen izole edilmiş bir buharlı lokomotife ev sahipliği yapan yakındaki Kruger İstasyonu'nu da işletiyor. Mabena, "Buharlı tren kültürü ve tarihi tren kültürünün yeniden ortaya çıkmaya başladığını düşünüyorum. Hareket eden bir buharlı trenimiz yok ama bir gün olacağını düşünüyorum." dedi.

CNNİnternatonal

Haber Ara