Dolar

32,1486

Euro

35,0869

Altın

2.470,81

Bist

10.158,63

Her hafta 10 kişiyi öldüren madde!

Son zamanlarda Batı Afrika ülkelerinde 'Kush' adı verilen yeni bir uyuşturucunun yaygınlaştığı ve özellikle Sierra Leone'de yaygın endişeye yol açtığı belirtildi. Bu madde, her hafta yaklaşık 10 kişiyi öldürüyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-16 13:01:21

Her hafta 10 kişiyi öldüren madde!

Çoğunlukla 18-25 yaş arası gençlerin kullandığı uyuşturucu, bilinç kaybı, gerçeklikten tamamen kopma gibi ciddi durumlara ve diğer ciddi psikolojik ve fiziksel hasarlara neden olarak kullanıcılarını "zombilere" dönüştürüyor.

MADDEDEKİ İNSAN KEMİKLERİ

Kush, esrar, fentanil, tramadol ve formaldehit karışımından oluşuyor. Ancak bu içeriklere öğütülmüş insan kemiklerinin eklendiğine dair raporların bulunduğu kaydediliyor.

"Science Alert" sitesi ayrıca yerel suç çetelerinin bu uyuşturucuyu üretmek için kullanılan malzemeleri tanıttığını, "bazılarının uluslararası kaynaklara sahip olduğunu" kaydetti.

51c5bda8cd133a9531a69c833cef260c

Esrar maddesi Sierra Leone'de yaygın olarak yetiştirilirken, fentanilin Batı Afrika ülkelerine gönderilmeden önce Çin'deki gizli laboratuvarlarda yasadışı olarak üretildiğine inanılıyor.

Karışımdaki formaldehit maddesinin güçlü halüsinasyonlara neden olduğunu belirten siteye göre Tramadol de Asya'nın çeşitli yerlerindeki yasa dışı laboratuvarlarda üretildiği için benzer bir etkiye sahip.

İnsan kemiklerine gelince, site bunların Batı Afrika ülkelerindeki uyuşturucu kullanımına, üretimine ve "Kush" karışımına dahil edilmelerinin arkasındaki nedene ilişkin kesin bir yanıtın bulunmadığını belirtiyor.

TELEMMGLPICT000361413082_17042055426450_trans_NvBQzQNjv4Bqo6V3cvctqdfs7HwV5UCM93wSCF1R0VweJ7DS2UnVMSQ

Site, bölgedeki halkın mezar soyguncularının ölülerin kemiklerini kaçırdığını söylediğini aktarırken, güçlü bir uyuşturucu maddeyi sağlayan kemiklerde bulunan yüksek düzeydeki kükürtten kaynaklandığını iddia etti.

Diğer maddeler, özellikle ölen kişi eski bir fentanil veya tramadol kullanıcısına aitse, aynı kemiklerde uyuşturucu bulunduğuna dikkat çekiyor.

Ancak site bu iki ihtimalin dikkate alınmadığını, kemiklerdeki kükürt seviyelerinin yüksek olmadığını belirtti. Kemiklerde herhangi bir anestezik maddenin bulunması, fizyolojik bir etki yaratacak düzeyden daha az sayılıyor.

BATI AFRİKA'DA UYUŞTURUCU

Science Alert'e göre, Sierra Leone ile kara sınırlarını paylaşan Gine ve Liberya'da Kush'un tespit edildiği ve uyuşturucunun buraya sızmasına neden olduğu bildirildi.

Uyuşturucunun etkileri kullanıcısına ve içeriğine göre değişmekle birlikte esrar ve öfori, rahatlama ve bilinç değişikliği gibi çok çeşitli etkilere neden oluyor.

Son derece güçlü bir madde olan fentanil, çok çeşitli diğer yan etkilerin yanı sıra kişide "coşkuya, kafa karışıklığına ve uyuşukluğa" neden oluyor.

Aynı şekilde yine farklı bir uyuşturucu madde olan Tramadol, kullanıcılarının kendilerini uykulu hissetmelerine, gerçeklikten ve etraflarında olup bitenlerden kopmalarına neden oluyor.

Haber Ara