Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

HDP'li vekil: 'Erdoğan, Esed ve Saddam gibi'

HDP’li vekilden Erdoğan’a çirkin benzetme...

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 19:13:10

HDP'li vekil: 'Erdoğan, Esed ve Saddam gibi'

HDP'nin Hakkari miletvekili Selma Irmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çirkin bir benzetmede bulundu.

ARA News'e verdiği röportajda Selma Irmak “Türk ordusunun Kürt halkına karşı işlediği şuçlar IŞİD'in, Suriye'deki Esed ve Irak'taki Saddam Hüseyin gibi Baasçı rejimlerin Kürtlere karşı işlediği suçlar arasında herhangi bir fark görmüyoruz” açıklamasında bulundu.
Irmak'a göre Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti “Kürt meselesinde Esed ve Saddam Hüseyin'in adımlarını takip ediyor”.

Irmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Erdoğan Türkiye'de diktatör rolünü üstlenmek istiyor. O, Kürdistan'ın bu kısmındaki (güneydoğu Anadolu'daki) Kürtler'in vesayetini kırmak istiyor”dedi.

HDP'li vekil Erdoğan hakkında ayrıca “Erdoğan'ı harekete geçiren sebepler Esed ve Saddam Hüseyin'i harekete geçirenle aynı” açıklamasında bulundu.

Irmak'a göre hapishanede bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan barış görüşmelerinin devamı için ciddi adımlar atarken Erdoğan Kürt halkı ile savaşı devam etmekte direniyor.

Irmak 1 Kasım'da düzenlenecek seçimler hakkında “Erdoğan bir önceki seçimde katbettiği oyları geri almak için HDP'yi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Ancak HDP olarak biz, erken seçimden korkmuyoruz. Aksine gelecek seçimde mecliste 80 olan sandalye sayımızı 100 ve ötesine taşıyacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Aslı AraNews'te yayınlanan değerlendirme Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye aktarılmıştır.
Metindeki ifadeler röportajı veren kişinin görüşlerini yansıtmakta olup Timetürk tarafından kısaltılarak çevrilmiştir.

cındo
Allahtan medya var dünyayı , görüyoruz , baasçıları kim destekliyor. Her şey ayan beyan ortada, esedi ayakta tutmak için güneydoğuda, genç erkek genç kız bırakmadınız, roj ava roj ava dediniz , esedin çavuşu salih müslime gencecik çocukları teslim ettiniz
raziye ilmaz
kadın haklı onun diktatörlüğü milletine yarıyor :) kalleşlere YARAMAZZZZ
Ahmet Hamdi
Hanım efendi sen Saddam ın ve Esedin ülkesinde muhalif olarak pati kuramasın milletvekili seçilemesin. Hele silahlı bir terör örgütünün savunuculuğunu yaparsan nelerin başına geleceğini bir tahayyül et . yaşadığın ülkenin,Demokrat laik sosyal hukuk devletinin kıymetini bil.
yolcu
yavaş gel... kendini bilmeyen,tarihini bilmeyen vekil bozuntusu. böyle cahillerin sözlerini haber yapmayın Allah aşkına. sen önce dön 1984 döneminden buyana katlettiğiniz çoluk çocuk kadın genç yaşlı dinlemeden vurdunuz vurdurttunuz. hiç uğruna kardeşi kardeşe düşürdünüz. şehit verdik veriyoruz ölen şehitlerimiz kürt türk. bende kürdüm siz bizim hangi hakkımızı savundunuz zarar vermekten başka. kürtler değil sizin amacınız zerdüşt dinini dinsizliği yaymak amerikanın uşakları sizi hiristiyanlığı yaymak ülkeyi bölmek. sen kurban ol benim başbakanıma o pis ağzına alma onun adını

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara