Dolar

32,2881

Euro

34,7939

Altın

2.408,57

Bist

10.257,12

Harvard uzmanlarına göre bir çocuğu iyi yetiştirmenin 6 sırrı

Amerikan üniversitesindeki uzmanlar için eğitimin temellerinden biri empatidir. Bu anlamda uzmanlar, ebeveynlere; çocuklara doğumdan itibaren şefkatli, cömert yetişkinler olmalarına yardımcı olmak ve onlara etik ve şefkat duygusu aşılamak için nasıl eşlik edeceklerini açıkladılar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-30 09:55:38

Harvard uzmanlarına göre bir çocuğu iyi yetiştirmenin 6 sırrı

Ebeveyn olmak meşakkatli bir iştir ve bunu nasıl doğru yapacağınıza dair kesinlikle tek bir rehber yoktur. Ebeveynlerin çocuklarına duydukları sevgiye rağmen, onlara nasıl rehberlik edeceklerini bilmek her zaman kolay değildir. Bununla birlikte, Harvard Üniversitesi'ndeki uzmanların konuyu daha yakından inceledikleri ve nasıl yapılacağına dair en iyi tavsiyelerini ortaya koydukları görülüyor. Bu tavsiyeler, Woman's Day dergisi tarafından yayınlandı. 

resim

Amerikan üniversitesindeki uzmanlar için eğitimin temellerinden biri empatidir. Bu anlamda uzmanlar, ebeveynlere; çocuklara doğumdan itibaren şefkatli, cömert yetişkinler olmalarına yardımcı olmak ve onlara etik ve şefkat duygusu aşılamak için nasıl eşlik edeceklerini açıklarlar. İşte tüm ipuçları;

pere-aide-enfant-devoirs kopyası İyi bir rol model ol

Çocuklarınız tüm eylemlerinizi ve davranışlarınızı gözlemler çünkü doğal olarak onların ilk rol modelleri sizsiniz. Siz onların ana ilham kaynağısınız.
Onlara nasıl iyi bir insan olunacağını söylemek yeterli değildir. Onlara örnek göstermeliyiz. Nitekim bazen çocukların davranışlarının, ebeveynlerin hatalarının sonucu olduğu da görülür. Dünyanın büyük olduğunu
anlamalarına yardımcı olun

Aile çevresi dışında çocuklar genellikle ailelerine ve yakın arkadaşlarına odaklanma eğilimindedir. Uzmanlar bunları en önemli olarak algılarladıklarını açıklarlar.
Bu nedenle çocukluktan itibaren çevrelerindeki bireyleri ve kültürleri kabul etmeleri ve anlamaları öğretilmelidir. Daha sonra dünya hakkında küresel ve daha adil bir algıya sahip olacaklar.

Her gün çocuklarınızla
kaliteli zaman geçirin

Kadınlar Günü makalesine göre, çocukların ebeveynleriyle yakın bir ilişkisi olduğunda, öğütlerine kulak verme ve değerlerini aşılama olasılıkları daha yüksektir . Bu nokta açıktır ama küçüklerin gelişiminde çok önemli olduğu için unutulmamalıdır.
Bu nedenle, uzmanlar daha iyi bir ilişki sürdürmek için ebeveynlerin çocuklarına düzenli olarak zaman ayarlamalarını tavsiye ediyor. Günleri hakkında konuşmak, sanat projeleri yapmak veya onlara hikayeler okumak, gelişimlerinde uzun bir yol kat edebilir.

mere-parle-fille Onlara şefkatin çok önemli bir
nitelik olduğunu gösterin

Onlara ilişkiler kurmak için nazik olmanız ve sorunları empati ile çözmeniz gerektiğini öğretin. Hayatta ilerlemenin en iyi yolları bunlar. Dahası, bu fikri tekrarlayarak (ısrar etmeden), onun önemini daha iyi anlayacaklar ve çabucak özümseyebilecekler. Ayrıca, psikolojik sağlıkları üzerinde etkisi olabilecek olumsuz konuşmalardan kaçının . Onlara bu nitelikleri uygulamaya
geçirme fırsatı verin

Onları grup etkinliklerine veya problem çözme durumlarına dahil ederseniz, çocuklarınız onlara aşıladığınız değerleri kullanarak çözümlere katkıda bulunmayı öğrenebilirler. Sonuç olarak, hem kendi mutluluklarından hem de çevrelerindeki insanların mutluluğundan daha fazla sorumlu hissedecekler.

Negatif duygularıyla olumlu
bir şekilde başa çıkmayı öğretin

Çocukların duygularıyla baş etmenin sağlıklı yolları olduğunu bilmeleri gerekir. Aynı zamanda öfke, üzüntü veya kıskançlık gibi duyguları deneyimlemenin de oldukça normal olduğunun farkında olmalıdırlar. Amaç, onlara genel olarak çatışma durumlarında ve kötü zamanlarda iyimser kalmayı öğretmektir . Tüm bu değerler iletilmelidir

Çocuklarınız da doğru şekilde davranarak ve bu değerleri başkalarına aktararak örnek olma fırsatına sahip olacaklar. Toplumlarında olumlu değişimi teşvik edebilmeleri için onları güçlendirin ve olumsuz etkilerden kaçınmalarını öğretin.

Kaynak: Santeplusmag

Haber Ara