Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Hamas terör örgütüdür' diyen Filistin Kurtuluş Örgütü'ne büyük tepki

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi üyesi Ahmed Mecdalani'nin Hamas'ı 'terör örgütü' olarak nitelendirdiği açıklamaları, sosyal medyada yoğun tepki çekti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-17 23:20:13

'Hamas terör örgütüdür' diyen Filistin Kurtuluş Örgütü'ne büyük tepki

Ahmed Mecdalani, Suudi El-Hadat kanalına yaptığı açıklamada, Hamas'ın Gazze'deki geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Hamas, mevcut haliyle, mevcut programıyla, mevcut siyasi söylemiyle bir terör örgütüdür. Silahlı direnişten vazgeçmesi çözümün bir parçası olabilir." dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü liderlerinden Mecdalani'nin açıklamaları sosyal medyada geniş tepki ve eleştiriyle karşılanırken, "işgalin ve Amerika'nın gündemine hizmet etmekle" suçlandı.

"AMERİKA'NIN DAVULUNU ÇALIYOR"

X'teki paylaşımında Mecdalani'ye yönelik tepki gösteren Muhammed Hamed adlı kullanıcı şu yorumu yaptı:

“Amerikan kataloğuna göre, uluslararası dörtlüyü tanımalısınız, yani terörist olmamak için işgali tanımak ve silahlı direnişi reddetmek gerekir, bu da önemsiz bir şey. Mecdalani bunu yapıyor... Amerika için davul çalıyor, başka bir şey değil.”

Sosyal medya aktivistleri de Mecdalani'nin Filistin direnişini silahsızlandırma ve "barışçıl direniş" yaklaşımını benimseme çağrılarını eleştirerek, bunun Gazze'deki katliamlarını ve Batı Şeria'daki saldırılarını sürdüren İsrail işgalinin çıkarına olduğunu yazdı.

FKÖ'NÜN HAMAS KARŞITLIĞI

Amerikan dergisi "Newsweek" daha önceki tartışmalı açıklamalarında Ahmed Mecdalani'nin, Filistin Yönetimi'nin İsrail ile Hamas arasındaki savaş biter bitmez Gazze'nin tam kontrolünü yeniden ele almaya hazır olduğunu ve aynı zamanda kendi askeri müdahalesini sürdürmeye de hazır olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Mecdalani şunları söylemişti:

"Uluslararası toplum Gazze'nin yeniden inşasını desteklerse ve İsrail'i bu anlaşmaya varmaya zorlarsa Filistin Yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze ile Batı Şeria'nın kendi kontrolü altında yeniden birleştirilmesi yönündeki iki devletli çözüm önerisini kabul edecektir."

FKÖ lideri ayrıca, Batı Şeria Yönetimi'nin mevcut çatışma biter bitmez Gazze'yi yönetmeye başlayabileceğini ve seçimlerin bir ila iki yıllık bir "geçiş dönemi" sonrasında yapılabileceğini de söyledi. FKÖ lideri, o zaman Abbas'ın hâlâ görevde olması halinde, yeniden seçilip seçilmeyeceğine ilişkin kararın kendisine ve siyasi partisine ait olacağını da sözlerine eklemişti.

Arap Postası

Haber Ara