Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hamas'tan yeni bildiri: 'Bu bizim hikayemiz'

Hamas'ın bugün yayınladığı bildiride, geçtiğimiz 7 Ekim'de İsrail'e karşı gerçekleştirilen 'El Aksa Tufanı' operasyonunun, 'zorunlu bir hamle ve doğal bir tepki' olduğu açıklandı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-21 21:18:54

Hamas'tan yeni bildiri: 'Bu bizim hikayemiz'

Gazze'nin geleceğini işgalin standartlarına uygun ve devamını sağlayacak şekilde belirlemeyi amaçlayan her türlü uluslararası ve İsrail projesini reddeden Hamas, Arapça ve İngilizce olarak yeni bir mesaj paylaştı.

"BU BİZİM HİKAYEMİZ, AKSA TUFANI NEDEN DÜZNENLENDİ"

"Bu bizim hikayemiz... Neden Mescid-i Aksa Tufanı" başlığını taşıyan 18 sayfalık Hamas bildirisinde, İsrail'in Hamas hakkındaki "sivilleri hedef aldığı" iddialarına cevap veriliyor.

Hamas, Telegram uygulamasında yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

"Hamas mücahidlerinin sivilleri hedef alması saf iftira ve yalandır. İsrail güvenliğinin tamamen ve hızla çökmesi nedeniyle bir miktar dengesizlik oluşmuş olabilir. Askeri sistem ve üsleri ayıran tel örgülerdeki yaygın açıklar sonucunda bazı kaosların ortaya çıkması normal.”

Hamas, ayrıca Gazze'ye yönelik "İsrail saldırganlığının derhal durdurulması", "suçların ve soykırımın" sona ermesi, sınır geçişlerinin açılması, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması ve yardım sağlanması için çalışma başlatılması çağrısında bulundu.

"KİMSE VESAYET DAYATAMAZ"

Bildiriye göre Hamas, "Gazze'nin geleceğini işgalin standartlarıyla tutarlı ve devamını sağlayacak şekilde belirlemeyi amaçlayan her türlü uluslararası ve İsrail projesini" reddetti.

"Gazze'nin geleceğine" dair yapılan tartışmalara yönelik tepkinin dile getirildiği Hamas bildirisinde, "Filistin halkı kendi geleceğine karar verme yetisine ve yeteneğine sahiptir. Kimse Gazze'ye vesayet dayatamaz.” denildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın bitiminden sonra Gazze üzerinde "her türlü Filistinli egemenliğini" ve ABD, Avrupa ve Birleşmiş Milletler tarafından yapılan iki devletli çözüm çağrısını reddediyor.

Amerikan medyasından The Wall Street Journal'ın bugün yayımladığı bir habere göre, savaşın üzerinden 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen Amerikan istihbarat biriminin tahminlerine göre, Hamas'ın İsrail'i önümüzdeki birkaç ay boyunca vurmaya yetecek kadar cephaneye sahip olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 25.000'den fazla Filistinli öldürüldü.

Arap Postası

Haber Ara