Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Halkı aptal yerine koymayı bırakıp acı gerçekleri anlatın'

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Batı'nın vatandaşlarına NATO'nun Rusya ile çatışması durumunda ne olacağına ilişkin 'acı gerçeği' anlatması gerektiğini söyledi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-08 11:33:35

'Halkı aptal yerine koymayı bırakıp acı gerçekleri anlatın'

Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ülkesinin ABD liderliğindeki NATO bloku ile çatışma arayışında olmadığını ancak Rusya ile NATO arasındaki geniş çaplı bir savaşın Moskova'ya nükleer varlıklarını konuşlandırmaktan başka seçenek bırakmayacağını söyledi.

Telegram'da yazılı paylaşımda bulunan Medvedev, çok sayıda Batılı liderin ülkelerini Moskova ile olası bir çatışmaya hazırlanmaya çağıran açıklamalarına karşı çıktı.

"RUSYA SALDIRACAK İDDİALARINDAN HERKES BIKTI"

Medvedev, Rusya'nın defalarca NATO ve AB ile bir çatışmaya girme planının olmadığını söylediğini, ancak AB'nin bu konuda "tehlikeli bir saçmalık" yürütmeye devam ettiğini kaydetti. Medvedev, bu iddiaların Batılı seçmenlerin dikkatini Ukrayna'ya yapılan büyük yardım harcamalarından uzaklaştırmak için tasarlandığını öne sürerek, çoğu kişinin zaten bundan bıktığını söyledi.

Medvedev, bu yorgunluğun Batılı liderlerin "vergi mükelleflerine yabancı, ölmekte olan bir ülkeye" yardım ederken kendi ülkelerindeki sosyal sorunları ihmal etme arzusundan kaynaklandığını savundu.

"Bu ülkelerin liderleri her gün şunu yayınlıyor: Rusya ile savaşa hazırlanmamız ve Ukrayna'ya yardım etmeye devam etmemiz gerekiyor" diyen Medvedev, olası bir Moskova-NATO savaşının Ukrayna ihtilafından büyük ölçüde farklı olacağı ve topçu, tank ve insansız hava araçlarının kullanımına dayanmayacağı konusunda uyardı.

"ACI GERÇEĞİ SEÇMENLERİNİZE ANLATIN"

NATO ittifakının yaklaşık bir milyar nüfusa sahip olduğunu ve savunma harcamalarının 1,5 trilyon dolara ulaştığını ve bu durumun onu Rusya'dan çok daha üstün hale getirdiğini belirten Medvedev, "Askeri yeteneklerimiz kıyaslanamaz olduğundan başka seçeneğimiz olmayacak. Yanıt asimetrik olacaktır. Ülkemizin toprak bütünlüğünü korumak için özel savaş başlıklı balistik ve seyir füzeleri kullanılacak... Bu, dillere destan, her şeyin sonu bir kıyamet olacak." iddiasında bulundu.

Medvedev, Batılı politikacıları, seçmenlerine "beyinsiz aptallar gibi davranmak" yerine, Rusya ile savaş durumunda ne olacağına dair "acı gerçeği" anlatmaya çağırdı.

Kaynak: Russian Today

Haber Ara