Dolar

32,2578

Euro

35,0659

Altın

2.464,78

Bist

10.319,96

G20’deki Putin-Trump toplantısı planlandığı gibi gerçekleşecek

Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Trump arasındaki buluşma, Buenos Aires’teki G20’de gerçekleşecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-29 16:31:52

G20’deki Putin-Trump toplantısı planlandığı gibi gerçekleşecek

TIMETURK | ÇEVİRİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki buluşma, Buenos Aires'teki G20'de gerçekleşecek.

İki devlet başkanının Kremlin'deki, ikili ilişkiler, stratejik güvenlik, silahsızlanma ve bölgesel çatışmalar gibi gündemler, ele alabilinecek konular arasında yer aldı.

Vladimir Putin ve Donald Trump arasındaki buluşma, Buenos Aires'teki G20'de gerçekleşecek. ABD başkanının tehditlerine rağmen, Kremlin, Washington toplantısının onaylandığını açıkladı. Dmitry Peskov, Rus başkanlığı sözcüsü, 1 Aralık Cumartesi günü gerçekleşeceğini ve yaklaşık 1 saat süreceğini belirtti.

Peskov, iki devlet başkanının, birbiriyle ikili ilişkiler, stratejik güvenlik, silahsızlanma ve bölgesel çatışmalar gibi konuları konuşmanın gerektiğini vurguladı. Tüm konularda hemfikir olmanın imkansız olduğunu ama birbirleriyle sadece iki ülkenin çıkarları için değil, aynı zamanda tüm dünyanın çıkarları için de konuşulmasının önemli olduğunu söyledi.

Rusya'nın, Kırım'da üç Ukrayna savaş gemisini alıkoymasının Ukrayna ve Rusya arasındaki G20 zirvesini etkileyecek. Donald Trump, bu bağlamda Vladimir Putin ile planlanan röportajı belki yapmayacağı tehdidinde bulundu. Olay, Ukrayna Deniz Kuvvetleri gemilerinin doğuya tahıl veya çelik ihracatı için hayati önemi olan Azak Denizi'ne gitmek için Kerç Boğazı'nı geçmeye çalışmasıyla meydana gelmşti.

Kaynak: Europa1

Haber Ara