Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fransızlar hem şaşkın hem eğleniyor: 'Rocky Macron'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un boks torbasına vururken çekilen fotoğraflar ülkede eğlence ve şaşkınlığa neden oldu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-21 22:28:31

Fransızlar hem şaşkın hem eğleniyor: 'Rocky Macron'

Fotoğrafçı Soazig de la Moissonnière tarafından Instagram'da paylaşılan siyah beyaz görüntülerde Macron, dar koyu renkli bir tişört ve eldivenlerle boks çalışırken görülüyor.

GJHZ30nW4AAzI_G

Fotoğraflardan birinde başkan sağ yumruğunu savurup dişlerini gıcırdatırken, diğer fotoğrafta ise yumruklar arasında yoğun bir konsantrasyon sergilediği görülüyor.

GJHZ31pWMAA9tR7

Yorumcular bu görüntüleri Macron'un Moskova'ya karşı giderek sertleşen tutumuyla ilişkilendirdi. Geçtiğimiz haftalarda Macron, Batılı askeri birliklerin Kiev'e gönderilme olasılığını yineleyerek, Rusya'nın Ukrayna'da kazanması durumunda Avrupa'nın güvenlik riskleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

putin_1

Bu arada bazıları, judo ve binicilik gibi sporlarla uğraşırken fotoğraflarını (2009 yılı fotoğrafı üstte) yayınlamasıyla tanınan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile karşılaştırmalar yaptı.

Avrupa Ekoloji Les Verts (EELV) partisinin senatörü Yannick Jadot, Fransa TV kanalına verdiği röportajda, “Bakın, şu anda yeniden silahlanma konusunda çok şey yapıyor. Putin ve temelde biraz maço siyaset yaklaşımı benimsemek isteyen diğer siyasi liderler gibi fotoğraflar yayınlıyor” dedi.

Jadot, Macron'u Gazze'deki çatışmayı sona erdirme konusunda harekete geçmediği için eleştirdi ve bunun "katliam" olduğunu söyledi.

EELV milletvekili Sandrine Rousseau, fotoğraflardaki maço imaj nedeniyle başkana seslendi.

"ROCKY MACRON"

Rousseau, X hesabındaki bir paylaşımında, “Bu kodlar aşırı doz noktasına kadar kullanıldı. Siyasetin ne sefil. İlerlemecilik açısından ne büyük bir yenilgi. Ve siyasi iletişimde ne kadar fakirlik var” diye yazdı.

Sol görüşlü Libération gazetesinde yazan yorumcu Jonathan Bouchet-Petersen, başkana "Rocky Macron" adını verdi ve seçtiği iletişimin "oldukça dehşet verici" olduğunu söyledi.

Petersen, "Kesin olan şu ki, bu fotoğraf Emmanuel Macron'un jeopolitik duruşunun çocuksu hale getirilmesine katkıda bulunuyor" diye ekledi.

Siyasal iletişim uzmanı ve Paris'teki Sciences-Po üniversitesinde profesör olan Philippe Moreau-Chevrolet, Le Parisien gazetesine konuştu.

Chevrolet, "Mesaj Vladimir Putin'e yöneliktir" diyerek, başkanın "mücadeleci" olduğunu göstermek istediğini açıkladı.

CNNInternational

Haber Ara