Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fransız, İngiliz ve Amerikan paralı askerleri neden Ukrayna'da?

Eski CIA analisti Larry Johnson, Ukrayna'nın Batı'nın karmaşık silah sistemlerini idare edebilecek asker sıkıntısı yaşadığını tahmin ettiğini, bu nedenle paralı uzman asker kabul ettiğini söyledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-19 21:37:47

Fransız, İngiliz ve Amerikan paralı askerleri neden Ukrayna'da?

Geçtiğimiz gün Ukrayna'da bulunan Fransız paralı askerlerle ilgili açıklamada bulunan Moskova, uzun menzilli saldırıda çoğu Fransız olmak üzere yaklaşık 60 yabancı savaşçının öldüğünü açıkladı.

Fransa, Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt vererek Ukrayna'da veya dünyanın herhangi bir yerinde paralı asker bulunduğunu reddetti.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kiev'in mücadelesini desteklemek için ilave havadan fırlatılan SCALP seyir füzeleri sağlama planladıklarını duyurdu.

Russian Today'a konuşan Johnson, “Fransız 'paralı askerlerinin' birçoğunun (İngilizlerin ve Amerikalıların da oraya dağılmış olduğunu görmek beni şaşırtmaz) daha önce askeri kariyerlerinde öğrendikleri sistemleri ilerletmeye estek olmak üzere getirildiğinden kuvvetle şüpheleniyorum." dedi.

Johnson, ABD yapımı uzun menzilli Patriot uçaksavar füzelerinin ve SCALP'in İngiliz muadili Storm Shadow silahlarının konuşlandırılması için uzman yabancı personel gerektirebileceğini belirtti.

Johnson, Fransa'nın açıkça silahlandırarak kendisini hedef haline getirdiğini, Ukaryna'daki süreci ABD'nin geçmişte SSCB'yi çökertmeye çalıştığı dönemdeki davranışlarıyla karşılaştırdı.

"ABD, Afganistan'daki mücahitleri Sovyetlere karşı finanse etmek için CIA aracılığıyla gizli operasyonlar yürüttüğünde, bu bir miktar gizlilikle ve en azından doğrudan çatışma içinde olmadığımız iddiasıyla yapıldı" diyen uzman isim, "Rusya'nın bu paralı askerleri öldürerek çok açık bir mesaj verdiğini düşünüyorum: Onları buraya gönderecekseniz, o malzemeyi gönderecekseniz sizi öldüreceğiz" ifadesini kullandı.

"Batı'nın Rusya'yı birçok noktada yanlış yorumlama konusunda bir geçmişi var" diyen Johnson, Moskova'nın Ukrayna'nın yabancı bağışçılarını hedef alma konusunda çok daha cesur bir şekilde hareket edebileceğine ve bu konudaki isteksizliğinin Batı tarafından bir zayıflık işareti olarak algılandığını söyledi.

Haber Ara