Dolar

32,4006

Euro

34,7989

Altın

2.434,01

Bist

10.082,77

Fransa Genelkurmay Başkanı: Fransa ordusu savaşa hazır

Fransa Genelkurmay Başkanı, Paris'in çıkarlarını korumak için 'en zorlu' savaşlara girmeye hazır olduğunu açıkladı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-20 22:29:37

Fransa Genelkurmay Başkanı: Fransa ordusu savaşa hazır

Fransız Genelkurmay Başkanı Orgeneral Pierre Schill, dün yayınlanan bir röportajda, Fransa'nın uluslararası alanda ortaya çıkan her türlü gelişmeyle yüzleşmeye ve kendisini korumak için "en zorlu angajmanlara" hazır olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, son haftalarda, Paris'in "düşmanı" olarak tanımladığı Moskova'ya karşı Kiev'e yardım etmek için Batılı birliklerin Ukrayna'ya gönderilmesi gündemde.

Le Monde'a konuşan Schill, Fransa kuvvetlerinin "hazır" olduğunu belirterek, "uluslararası durumdaki gelişmeler ne olursa olsun, Fransızlar ikna edilebilir; askerleri karşılık verecektir." dedi.

Schill, Fransa'nın "uluslararası sorumluluklara" sahip olduğunu ve savunma anlaşmalarıyla "büyük tehditlere maruz kalan devletlere" bağlı olduğunu ve bu nedenle kuvvetlerinin eğitilmiş ve müttefik ordularla birlikte çalışabilir durumda olması gerektiğini söyledi.

Nükleer caydırıcılığın "evrensel bir garanti olmadığını" çünkü "hayati çıkarların eşiğinin altında" kalacak çatışmalara karşı koruma sağlamadığını ekledi.

Schill, ordunun, kuvvet projeksiyonu ve daha geniş kapsamlı operasyonlar yürütme yeteneği açısından karşılık verme yoluyla güvenilir bir güç olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

General, Fransa'nın şu anda 30 gün içinde yaklaşık 20.000 kişilik bir tümeni görevlendirme kapasitesine sahip olduğunu ve müttefik tümenleri de içeren 60.000'e kadar askeri birliğe komuta etme olanağına sahip olduğunu söyledi.

Geçen hafta TF1 ve France 2 kanallarına verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Macron, Fransa'nın Kiev'i destekleyerek "Rusya'ya savaş açmadığını", ancak Rusya'yı "düşman" olarak etiketlediğini ve NATO birliklerinin potansiyel konuşlandırılmasına karşı olduğu yönündeki sözlerinin arkasında durduğunu söylemişti.

Haber Ara