Dolar

32,3976

Euro

34,8351

Altın

2.398,10

Bist

10.208,65

Fransa'da yeni kedi katliamı! 'Eğlenmek' için öldürmüş

Fransa tarihine yeni bir kedi katliamı daha geçti. Ülkede bir genç, 'eğlence' amacıyla bir ay içerisinde onlarca kedi öldürdükten sonra yakalandı. Kedileri öldürmeden önce işkence ettiği iddia edilen adam tutuklandı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-11 11:09:00

Fransa'da yeni kedi katliamı! 'Eğlenmek' için öldürmüş

Tatil döneminde Batı Fransa'da onlarca hayvana işkence edip öldürdüğü iddia edilen kedi katili şüphelisi tutuklandı.

Fransa'da Angers yakınlarındaki Montreuil-Juigné sakinleri, haftalardır evcil hayvanlarının ortadan kaybolduğunu bildiriyordu.

Kayıp kedilerin sayısı artınca yerel jandarma soruşturma başlattı. Belediye başkanı ve hayvan barınakları da alarm vererek kedi sahiplerini evcil hayvanlarını kapalı mekanlarda tutmaları konusunda uyardı.

Aralık ayındaki bir Facebook gönderisinde, "Kedi Kurtarma Derneği'ne 48 saat boyunca endişe verici kayıp ihbarları, zehirlenme ve kedilere yönelik ciddi kötü muameleler konusunda bilgi verildi. Bir aydan kısa sürede 20'den fazla öldürülmüş kediden bahsediliyor. Kedisi olan insanlardan daha fazla bilgi gelene kadar onları kontrol altına almalarını rica ediyoruz." denildi.

Yerel Sud Ouest gazetesi, 22 Aralık'ta bir konutun özel güvenlik kameralarının, 20'li yaşlarındaki genç bir adamın gece boyunca sokaktaki bir kediyi el feneriyle oyaladığı, ardından hayvanı yakalayıp çantasına koyduğunu kaydetti.

Polis, şüphelinin aynı kasabada bulunan evinde, sahipleri tarafından 13 yaşında Calinette olduğu söylenen ve kalasla dövüldüğü iddia edilen bir kedinin cesedini buldu.

Şüpheli en az 20 kediyi öldürdüğünü itiraf ederken, Angers savcısı Éric Bouillard "soruşturmanın halen devam ettiğini" söyledi.

FRANSA'DA KEDİ KATLİAMLARI

Olay sonrası en az üç kedinin cesedine otopsi yapıldığı belirtildi. Fransa'da bir hayvanın ölümüne yol açan istismar beş yıla kadar hapis ve 75.000 Euro para cezasıyla cezalandırılıyor.

Kedilerle ilgili Fransa tarihine geçen en büyük vahşet, 1730'da gerçekleşen Büyük Kedi Katliamı olarak kayıtlara geçti.

2022'de üç haftadan fazla bir süre içinde Seine-et-Marne'ın Citry kasabasında 9 kedi kaybolmuş, bu durum yerel halkı "Dikkatli olun, köyde bir kedi katili yaşıyor" yazılı uyarı levhaları asılarak polise ihbarlar yapılmıştı.

2017 yılında Fransa'nın güneybatısındaki bir sahil beldesinde 200'den fazla kedinin toplu zehirlenme sonucu öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

2020'de Fransa'nın doğusundaki Vesoul'dan 39 yaşındaki bir adam, bölgedeki kedileri çaldığı, işkence ettiği ve öldürdüğü için suçlu bulundu. Uyuşturucu kullandığı bilinen seri kedi katili, kedileri tasma kullanarak çaldığını, ardından defalarca bıçakladığını veya onları demir çubukla ya da radyatöre fırlatarak öldüresiye dövdüğünü itiraf etmişti.

The Telegraph

Haber Ara