Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Faslı esrar satıcılarından İsrail'e boykot

İsrail medyası, Fas'ın kuzeyindeki Rif Dağlarında esrar üretiminde kullanılan kenevir satıcılarının, Gazze'deki katliamları nedeniyle İsrailli müşterileri ve komisyoncuları boykot etmeye karar verdiğini bildirdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-09 12:51:31

Faslı esrar satıcılarından İsrail'e boykot

İsrail medyasından Kanal 12, İsrailli tüccarlardan birinin şu sözlerini aktardı:

"Gazze'deki savaş nedeniyle doğrudan, hatta komisyoncular aracılığıyla tüccarlarla alışveriş yapmaktan mahrum bırakıldık."

ESRAR TİCARETİNE BÜYÜK DARBE

Kanalın haberine göre İsrailli kaçakçı hakkında şu yorumu yaptı:

"Uyuşturucu ticareti darbe aldı. Fas'ın bir bölgesindeki satıcıların onunla iş yapmayı bırakması nedeniyle milyonlarca şekel kaybetti.

1-84-1170x600-1

Habere göre Fas esrarı dünyadaki en yüksek kaliteli esrar olarak kabul ediliyor. Fas esrarının Rif Dağları'nda yer alması nedeniyle fiyatı sürekli artıyor.

Fas hükümeti Mart 2021'de "Esrarın Yasal Kullanımına İlişkin Yasa"yı onayladı.

maxresdefault_14

Kanun, kenevir ürünlerinin yetiştirilmesi, üretimi, imalatı, nakliyesi, pazarlanması, ihracatı ve ithalatına ilişkin tüm faaliyetlerin tıbbi ve endüstriyel amaçlı lisans sistemine tabi olduğunu öngörüyor.

1 KİLO FAS ESRARI 80 BİN DOLAR

Kanal, İspanya'ya kaçakçılık yapan İsrailli tüccarla ilgili şu bilgileri aktardı:

"İşleri durmuş. İsrail'e sadece küçük miktarlar gönderiyor ve malları kalitesi nedeniyle İsrail'de büyük miktarlarda satılıyor. Ancak şu anda işi tehdit altında ve sahibinin dayanışması nedeniyle işi risk altında."

İsrail'in Gazze'ye yönelik katliam saldırılarından sonra durumun değiştiğini aktaran Kanal 12, ayrıca İsrail'de bir kilo “Fas esrarı"nın 300 bin şekel (yaklaşık 80 bin dolar) fiyatla satıldığına dikkat çekti.

"SİZE ESRAR YOK, BAŞKA YERDE ARAYIN"

İsrailli tüccar, kendisinin ve Fas'ta uyuşturucu ticaretine karışan çok sayıda İsraillinin ülkenin kuzeyindeki ücra yerlerde yaşadıklarını belirtti. Kaçakçı, yerel ve Yahudi kaçakçılardan yardım istediklerini, deniz yoluyla İspanya'ya kaçtıklarını ve oradan Avrupa'ya dağıtım yaptıklarını açıkladı.

Kanal, ismini vermek istemeyen tüccarlardan birinin Faslıların kendisine şöyle dediğini aktardı:

“Gazze halkı zor durumdayken sen bizim aracılığımızla geçimini sağlayamayacaksın. Savaştan dolayı açlık çekiyor... Başka yer arayın.”

Arap Postası

Haber Ara