Dolar

32,3916

Euro

34,8022

Altın

2.440,95

Bist

10.082,77

Eski İsrail askeri Ukrayna ordusuna katılmaya çalışırken yakalandı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Ukrayna ordusuna katılmaya çalışan eski bir İsrail ordusu mensubunun Krasnodar bölgesinde yakalandığını açıkladı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-04 17:35:26

Eski İsrail askeri Ukrayna ordusuna katılmaya çalışırken yakalandı

FSB'den yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bölgesi Krasnodar'da İsrail vatandaşı Yuval Lanzman suç işlemek üzereyken yakalandı.

FSB, Lanzman'ın kişisel bilgilerini Ukrayna'daki "yasaklı terörist gruplara" gönderdiğini iddia ederek, "Rusya'ya karşı düşmanlıklara katılmak üzere Ukrayna silahlı kuvvetlerine katılma niyetindeydi" ifadesini kulandı.

RIA Novosti haber ajansına göre, Rusya'nın güney bölgesindeki FSB şubesinden bir sözcü, "1960 doğumlu eski bir IDF askeri olan Yuval Lanzman, Krasnodar bölgesinde gözaltına alındı" dedi.

Lanzman'ın Rusya'ya karşı çatışmalarda yer almak için Ukrayna ordusuna katılmaya çalıştığı bilgisine yer verilen açıklamada, söz konusu kişinin İsrail Savunma Kuvvetlerinin (IDF) eski bir mensubu olduğu bilgisi verildi.

RIA Novosti tarafından paylaşılan bir videoda, Lanzman'ın metal bir kafesin içinde oturduğu ve kameranın arkasından bir sesin kendisine uyarıda bulunduğu görülüyor.

Lanzman sınır dışı edildi ve Rusya'ya girişi yasaklandı.

TheMoskovTimes, AA

AA

Haber Ara